Inför Allettan: Skövde – ”Fick äran att slå ut honom”


22 december

Som uppladdning inför seriepremiären har HockeyNews.se bett profiler från samtliga Allettan-lag att svara på frågor om seriefavoriter, sevärda spelare, heta rivaler och en hel del annat.
Komplett med HockeyNews tips av de kommande Allettan-serierna.
Idag presenterar vi Skövde.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Lag: Skövde
Serie: Allettan Södra (Femma i Hockeyettan Västra)
Vem: Alexander Henriksson
Varför: Oöm forward som bär en stor roll i moderklubben.


Hur recenserar du din egen och lagets insats under grundserien?
– Lagets insats får vi vara nöjda med, vi nådde delmålet som vi satte upp att ta oss till Allettan. Nu har vi ingenting att förlora i Allettan, utan kan bara gå in och se hur långt det kan bära.

– Jag kom igång bra som jag ville och sen kom det en liten dipp och jag blev avstängd ett par matcher. Sen kom jag tillbaka och fick en halvskada. Men jag hoppas vi kan toppa formen lagom till Allettan, det är en okej första halva tycker jag.

Vilka anser du är seriefavoriter i er Alletta?
– Jag ser ändå Troja som favoriter. De har många spelare som varit med länge och är ett tungt lag. Men vi har sett större knallar i en sådan här serie och jag tror att alla kommer kunna slå alla. Men Troja är favoriter, de får leva med det.

Vilka lag missar playoff?
– Jag har ganska dålig koll på lagen från de andra serierna så det är jättesvårt att säga. Jag får nog suga på den tills vi mött några lag. Men jag får väl hoppas att det blir Mariestad då.

Vilket blir det hetaste motståndet för er del?
– Det blir Mariestad så klart, det blir två derbyn till och det är kul för oss spelare och bra för ekonomin i föreningarna. Vi har ett mentalt övertag på dem efter två segrar i grundserien. Vi kände redan på försäsongen att vi kunde mäta oss. Det är dem som alla tippar ska slå oss, men vi kommer in med gott självförtroende i Allettan och vår fysik är det som har avgjort matcher. De kommer ut bra i matcherna, men vi har rett ut det och växt in i matcherna och sen varit starka. Vissa säger att det är tur med straffar, men det handlar om att ha fokus. Det kommer bli två nya roliga matcher.

Vad är rimligt att förvänta sig av Skövde i Allettan?
– Vi kommer vara ett jobbigt lag att möta som krigar hårt och kommer in i serien med gott självförtroende. Jag tror vi kommer vara ett ganska frejdigt lag som åker mycket skridskor och har en bra defensiv. Om man bara läser inför kanske vissa tror att de kan komma och hämta tre poäng i Billingehov så på ett sätt blir vi kanske en joker, men vi vet vad vi kan. Jag tror vi kommer vara och kriga någonstans i mitten, men klart att vi kommer spela för att nå toppen. Målet blir så klart att fortsätta spela även i playoff. Jag kan känna att vi kanske haft lite svårt att äga matcher, men när vi möter bra motstånd då är vi bra.

Vilken/vilka spelare i ert lag borde publiken hålla ett extra öga på?
– Vi har många bra spelare, men det är klart att Henrik Thegel är en ledare i klubben och vår kapten Oscar Forsmark krigar alltid mycket. Jonas Nyman som är på väg på ett allsvenskt äventyr i BIK Karlskoga nu tror jag kommer komma tillbaka med gott självförtroende och Jonathan Ström är viktig både på och utanför isen.

Vilka blir de största profilerna i Allettan?
– Jag får säga min gamle lagkamrat Carl-Johan Sjögren i Troja, jag kanske får vara på honom lite extra. Jag fick ju äran att slå ut honom i playoff när jag var i Vimmerby förra säsongen så han vill säkert knäppa mig på näsan nu. Det är en tung spelare och förmodligen en av de bästa i hela Hockeyettan på att täcka puck. Han är en bra ledare i omklädningsrummet också.

HockeyNews.se tippar

1. 

---------------

2. 

3. Kallinge/Ronneby

---------------

4. 

5. 

6. Huddinge

7. Visby/Roma

8. Halmstad

---------------

9. Skövde

10. Grums


Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons