Inför Allettan: Huddinge – ”Brukar bli griniga matcher”


17 december

Som uppladdning inför seriepremiären har HockeyNews.se bett profiler från samtliga Allettan-lag att svara på frågor om seriefavoriter, sevärda spelare, heta rivaler och en hel del annat.
Komplett med HockeyNews tips av de kommande Allettan-serierna.
I dag presenterar vi Huddinge.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Lag: Huddinge.
Serie: Allettan Södra (fyra i Hockeyettan Östra).
Vem: Victor Andersson.
Varför: Sylvass hemvändare som blev poängbäst i hela Hockeyettan med sina 39 poäng (15+24) på 22 grundseriematcher. 


Hur recenserar du din egen och lagets insats under grundserien?
– Som de flesta har sett och vet så började vi ganska trögt. De första sex, sju, åtta omgångarna klaffade inte riktigt spelet och alla var inte trygga i vårt spelsystem. Men de sista tio matcherna kände väl alla igen Huddinge så som det brukar vara. Det blir så med självförtroende och trygghet i spelet där man har sin roll, då är det lättare att spela. Jag själv var aldrig särskilt orolig även om spelet inte klaffade, det var kul att få spela hela vägen in. Tidigare när jag spelat med Huddinge i den här serien har vi varit klara efter nio, tio matcher, då är det inte så kul.

– Det har gått bra för mig personligen, jag har mer eller mindre gjort poäng i varje match. Man får försöka bidra när det grinar emot, det har rullat på och jag har försökt göra mitt varje match.

Vilka anser du är seriefavoriter i er Alletta?
– Jag vet knappt vilka de andra lagen är. Men Troja har alltid varit tufft att åka till. Jag säger Nybro och Troja även om vi åkte på nöten och förlorade med 0-2 hemma mot Mariestad på försäsongen. Men Tobias Sandberg hade sin dag där och jag missade några frilägen. Det blir revansch.

Vilka lag missar playoff?
– Det blir första gången jag spelar i Allettan södra så jag har lite dålig koll. Det får bli Halmstad och Visby. Visby har för tunn trupp.

Vilket blir det hetaste motståndet för er del?
– Jag hade velat ha med något lag till från östra, det är ju några gamla ansikten som har varit i Huddinge tidigare i de lagen och det brukar bli lite tjafs. Det hade varit kul med Väsby eller nåt av de lagen, men Visby blir det ju. Det brukar bli griniga matcher. Adamsson och alla de där har vi mött i alla år och vi har några i laget som har varit kvar här länge. Nu har många av dem slutat i Visby, men jag hade 2+2 fighting med Adamsson i senaste matchen.

Vad är rimligt att förvänta sig av Huddinge i Allettan?
– Vi hade ett delmål och det var att ta oss till Allettan, vi har inte riktigt satt något nytt efter det än, men svarar jag själv säger jag att vi vill komma etta. Jag har läst och hört att det är en stark Alletta, då är det klart man vill komma etta för att visa att man är bäst med tanke på lagen som är med. Vi vill gå så långt som möjligt.

Vilken/vilka spelare i ert lag borde publiken hålla ett extra öga på?
– Det är svårt att säga, vi har ett ganska rutinerat lag men håll koll på Filip Hedberg som börjat spela upp sig, han har varit bra på backen. Annars är det väl de vanliga som är bra framåt, Måns Krüger och Niclas Lehmann. Det skrivs inte så mycket om dem som inte gör så mycket poäng, men spelare som Filip Norman och Christoffer Odljung som gör jobbet varje kväll.

Vilka blir de största profilerna i Allettan?
– Jag har spelat med Markus Persson i Södertälje, det är en bra spelare, men han spelar ju i Borlänge och de är väl i den norra. Annars har jag inte så stor koll neråt i landet. Jag har som sagt aldrig spelat i serien, jag får läsa på i mellandagarna.

HockeyNews.se tippar

1. 

---------------

2. 

3. 

---------------

4. 

5. 

6. Huddinge

7. 

8. 

---------------

9. 

10. 


Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons