Inför Allettan: Visby/Roma – "Ska bli kul att bli hatad där igen"


21 december
Som uppladdning inför seriepremiären har HockeyNews.se bett profiler från samtliga Allettan-lag att svara på frågor om seriefavoriter, sevärda spelare, heta rivaler och en hel del annat.
Komplett med HockeyNews tips av de kommande Allettan-serierna.
I dag presenterar vi Visby/Roma.

Annons

Lag: Visby/Roma.
Serie: Allettan Södra (tvåa i Hockeyettan Östra)
Vem: Adam Rachidi.
Varför: Frispråkig back, som har fått ta ett stort defensivt ansvar under hösten.

Hur recenserar du din egen och lagets insats under grundserien?

– Jag kan inte hitta någon match där vi har gjort en bra prestation över tre perioder. Vi hade väl två bra perioder borta mot Väsby då vi gjorde en riktigt bra match. Men någonstans har vi ändå tagit våra poäng. Vi har ett starkt lag och tror på varandra, men vi har inte riktigt hittat spelet. De senaste veckorna har vi jobbat hårt att på att få tillbaka identiteten som har gjort Visby framgångsrikt. Ett rakare spel där vi inte fipplar med pucken. Vi är ett puckskickligt lag, men Visby har aldrig varit ett vinnande lag genom att spela ut motståndarna.

– "Säcken" (Hans Särkijärvi, tränare i Visby/Roma) har förvandlat mig och fått mig att träna väldigt hårt. På isen har jag tagit en sjukt stor roll. Vi har stora skadebekymmer på backsidan och i vissa matcher har vi varit tre ordinarie backar, i någon två. Jag har fått spela mycket. Det har gått jättebra och jag är nöjd. Dock har det inte blivit så många poäng, men det är inget jag tänker på just nu. Jag bearbetar hellre helheten.

Vilka anser du är seriefavoriter i er Alletta?

– Vad jag har hört så ska Nybro vara det. Men det är bara vad jag har hört. Annars vet jag inget annat lag som är bättre än vad vi är.

Vilka lag missar playoff?

– Grums och Halmstad. Grums för påhoppet vi skulle missa playoff. Halmstad mötte vi på försäsongen och det var ingen bra match alls. Jag tycker inte alls att de var bra.

Vilket blir det hetaste motståndet för er del?

– Huddinge alla dagar i veckan. Det finns inget roligare lag att möta än Huddinge. Jag har ett förflutet i klubben och jag är gärna med och spöar dem igen.Så det är ett självklart svar från min del.

Vad är rimligt att förvänta sig av Visby/Roma i Allettan?

– Att vi bjuder på roliga matcher att kolla på. Det händer alltid något i våra matcher, antingen att det blir grinigt, något konstigt mål eller något annat. Vi vill beröra och det finns inget roligare än när hemmapubliken är arga på oss. Vi är inte älskade på speciellt många ställen.

– Tidigare år har vi träningsspelat mot Nybro i Småland. Det har varit tuffa och konstiga matcher där någon spelare har blivit skadad och så vidare. Då har publiken ropat att vi ska åka hem till våra skotrar på Gotland. Men hallå, jag har aldrig haft en skoter och det finns inga på Gotland. Samma sak när de har kallat mig fårskalle, Jag är från Stockholm och har bara bott på Gotland i några år, vadå fårskalle... Det ska bli kul att bli hatad där igen.

– Placeringsmässigt ska vi vara bland de fem bästa i Allettan.

Vilken/vilka spelare i ert lag borde publiken hålla ett extra öga på?

– Jag vill inte säga mig själv, för då kommer alla vilja köra över mig (skratt). Det är svårt, vi har många bra spelare. Men jag säger Erik Palm, min backkollega. Han har utvecklat enormt, defensivt, offensivt och som ledare. Det är en jättebra spelare och är grym att ha i laget.

Vilka blir de största profilerna i Allettan?

– Jag säger Sebastian Magnusson i Kallinge. Han är där man inte vill att han ska vara. Han är framför allt grym i sarghörnen och framför målet. 

HockeyNews.se tippar

1. 

---------------

2. 

3. Kallinge/Ronneby

---------------

4. 

5. 

6. Huddinge

7. Visby/Roma

8. Halmstad

---------------

9. 

10. Grums

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons