Inför Allettan: Nybro – ”Det ska de få sota för”


25 december

Som uppladdning inför seriepremiären har HockeyNews.se bett profiler från samtliga Allettan-lag att svara på frågor om seriefavoriter, sevärda spelare, heta rivaler och en hel del annat.
Komplett med HockeyNews tips av de kommande Allettan-serierna.
Idag presenterar vi Nybro.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Lag: Nybro
Serie: Allettan Södra (Seriesegrare i Hockeyettan södra)
Vem: Viktor Lennartsson
Varför: Måltjuv som värvades som spets inför säsongen och har hittat nätet tio gånger.


Hur recenserar du din egen och lagets insats under grundserien?
– När det gäller min egen insats, själva spelet är godkänt. Poängen kom inte riktigt i början, det var mitt problem och blev lite frustrerande, men vi gick ju bra som lag då är det inte så jobbigt. Sen kom målen också på slutet, jag spelade lite lugnare och tänkte inte så mycket. Det är fullt godkänt.

– Vi vann serien, så vi ska inte klaga. Vi hittade ett bra spel och det är skönt att ha en så pass bra målvakt där bak.

Vilka anser du är seriefavoriter i er Alletta?
– Troja/Ljungby kan väl få den som vanligt, det är inga konstigheter. De får ta den om de vill, de har en trygghet i sitt spel och deras backsida är riktigt stabil. De är favoriter, så är det på papperet.

Vilka lag missar playoff?
– Det är så jäkla jämnt i den här serien, herregud det var svårt. Jag får väl säga dem vi inte har mött, de vi har spelat mot i söderserien tycker jag är tillräckligt bra för att ta sig till playoff. Jag har inte jättebra koll, men säger Skövde och Visby.

Vilket blir det hetaste motståndet för er del?
– Det måste vara Troja eftersom vi kom etta och de tvåa, det blir lite extra i de matcherna. Det var en riktigt bra match i grundserien, men inte hemma där vi förlorade med 0-6. Sånt händer ibland, men det var skönt att den kom när vi redan var klara. Det ska de få sota för i Allettan.

Vad är rimligt att förvänta sig av Nybro i Allettan?
– Vi ska vara vassa så vi ska ha stora förväntningar på oss. Vi har ju sagt att vi vill till kvalserien, det är klart att det är svårt att ta sig dit, men vi har ett bra lag. Vi har kunnat rulla på fyra bra kedjor hela hösten.

Vilken/vilka spelare i ert lag borde publiken hålla ett extra öga på?
– Kedjan med Sebastian Borg, Fredrik Strömgren och Fabian Ilestedt har dominerat och varit riktigt farliga. De har hittat en kemi. Sen ska man titta på Robin Johansson i målet och hur lugn och fin han är.

Vilka blir de största profilerna i Allettan?
– Fredrik Lindström i Tranås. Han åker runt med sitt tuggummi i munnen och snackar med allt och alla, hans favoritposition är när Tranås har tekning i deras anfallszon och han får stå på blå och snacka och trasha med motståndarbåset.

HockeyNews.se tippar

1. 

---------------

2. 

3. Kallinge/Ronneby

---------------

4. Nybro

5. Tranås

6. Huddinge

7. Visby/Roma

8. Halmstad

---------------

9. Skövde

10. Grums


Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons