Inför Allettan: KRIF – ”Vi blir nog lite av en joker”


20 december

Som uppladdning inför seriepremiären har HockeyNews.se bett profiler från samtliga Allettan-lag att svara på frågor om seriefavoriter, sevärda spelare, heta rivaler och en hel del annat.
Komplett med HockeyNews tips av de kommande Allettan-serierna.
Idag presenterar vi Kallinge/Ronneby.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Lag: Kallinge/Ronneby
Serie: Allettan Södra (Trea i Hockeyettan Södra)
Vem: Sebastian Magnusson
Varför: Rutinerad spetsanfallare som blivit publikfavorit i Blekinge.


Hur recenserar du din egen och lagets insats under grundserien?
– Det har varit okej både för mig och för laget, lite upp och ner. Vi var bra i början, sen kom vi in en svacka, men höjde oss på slutet. Det var skönt att få med oss några bra matcher in i vilan. Vi har samma fart och intensitet som ifjol men det är ett nytt sätt att spela för många, det var mycket som skulle sätta sig, men jag tycker det gick över förväntan ändå.

Vilka anser du är seriefavoriter i er Alletta?
– Mariestad har gjort det bra har jag förstått, men jag kan inte den serien så bra. Troja och Nybro är de bästa av lagen som vi har mött. De har en stabil defensiv och till skillnad från andra lag som kanske vinner mer på att motståndarna gör misstag kan de skapa sina egna lägen och tröttar ut sina motståndare.

Vilka lag missar playoff?
– Åh, den är sjuk... Jag säger Halmstad, det får vara slut på deras framgångssaga nu. Och Skövde bara för att jag hatar att åka upp dit. Det är väl i och för sig en rolig match att spela, men jag har aldrig gillat att åka dit och möta dem. Det får räcka med att det blir en gång.

Vilket blir det hetaste motståndet för er del?
– Det får nog bli Nybro, det kommer alltid lite mer folk på de matcherna också. Vi har nog hatat varandra länge även om det aldrig har märkts i och med att det alltid funnits något annat lag före på den listan, som exempelvis Kristianstad. Men det kan bli lite grishockey.

Vad är rimligt att förvänta sig av KRIF i Allettan?
– Playoff ska vi absolut gå till. Om vi spelar så som vi gjort när vi varit som bäst under hösten ska vi kunna vara med och fightas om en plats i kvalserien, men det är mycket som ska stämma och vi har ett ungt lag. Vi blir nog lite av en joker.

Vilken/vilka spelare i ert lag borde publiken hålla ett extra öga på?
– Alexander Heiver har ju verkligen briljerat i år och sen tror jag att folk som kommer ploppa fram lite extra nu är Victor Laz och Tim Henriksson.

Vilka blir de största profilerna i Allettan?
– Jag är så dålig på andra lag, jag har noll fokus på vad de andra håller på med. Men Fabian Ilestedt i Nybro brukar vara jobbig att möta. Troja har så många ledare i sitt lag, Mattias Åkesson har väl varit bra i år. Jag har mött honom så många gånger genom åren och han har alltid varit jobbig att möta. Jag har aldrig sett honom som en poängspelare, men det är kanske vad som händer med åren. 

HockeyNews.se tippar

1. 

---------------

2. 

3. Kallinge/Ronneby

---------------

4. 

5. 

6. Huddinge

7. 

8. Halmstad

---------------

9. 

10. Grums

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons