HockeyNews
PLUS

Självförtroendet på topp inför dramat: ”Bästa säsongen i karriären”

(12691) Tobias Sandberg / Mariestad
Jonathan Persson | Swe Press Photo

Publicerad: 19 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Nybro mot Mariestad. Det är en match mellan två bra Hockeyettan-lag som båda har chansen att vinna serien i sista omgången. Samtidigt är det en match mellan de två målvakter som matchas hårdast i hela ligan.
– Två bra lag och två bra målvakter så det blir väl lite spännande, säger Mariestad-keepern Tobias Sandberg till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det blir en oerhört oviss holmgång i Liljas Arena på onsdagskvällen när Nybro tar emot Mariestad i en match som mycket väl skulle kunna avgöra kampen om seriesegern i den södra Allettan.

På isen står inte bara två bra lag, utan även två oerhört starka sista utposter. Robin Johansson har vaktat kassen i samtliga Nybros 17 Allettan-matcher. Tobias Sandberg har stått i 16 av Mariestads fighter. Där kan bara Daniel Marmenlind i Visby/Roma konkurrera. 26-årige Sandberg stod dessutom 21 av 22 matcher i grundserien.

– Jag tycker om det, man vet hela tiden att man har matcher i sig och behöver inte känna att det går långt mellan matcherna. Jag tycker om att spela mycket för då vet man att man är inne i det och gör man en dålig match eller ett dåligt ingripande är det bara två dagar till nästa match. Då vet man att man har chansen att göra det bra igen, säger han inför den avgörande matchen.

På slutet har Mariestad dessutom hittat formen som lag på ett imponerande sätt.

– Det började bra med en bra match mot Troja där vi vinner rättvist. Det kändes riktigt bra, sen hade väl både jag och laget en liten dipp i några matcher där det inte riktigt stämde, det var några lätta mål och det var inte så stabilt som jag vill och vad jag förväntar mig av mig själv. Men andra halvan har vi spelat jättebra tycker jag. Jag tror att det bara är Tranås som vi inte tagit poäng mot i andra rundan, annars har vi tagit poäng i alla matcher. Andra halvan är vi jättenöjda med. Vi har lyckats tighta till det bra och inte släppt mer än två mål på bra länge.


Vill inte fundera på framtiden
Det är en målvakt med stort självförtroende som kan glida in på isen i Liljas Arena i gästernas tröja.

– Jag tycker att jag har haft en bra säsong, förra säsongen och den här säsongen är mina klart bästa i karriären. Jag har hållit en hög lägstanivå. Om man tänker att på de senaste tio, elva matcherna så har jag släppt färre än två mål i varje match i en Alletta och det är väl rätt bra när det är de bästa lagen i den här serien.

Lägg därtill att Sandberg höll fem nollor i grundserien och man skulle kunna hävda att han bygger ett ganska starkt case inför kommande kontraktsförhandlingar. Hans tvåårskontrakt med Mariestad löper ut efter den här säsongen.

– Vi får väl se, det här är min tredje säsong här och jag trivs jättebra så vi får väl se vad som händer efter säsongen. Sen vill man ju jättegärna spela längre än en vecka till, det kan ju ta slut om en vecka om det vill sig riktigt illa. Så förhoppningsvis har man ju två månader kvar av den här säsongen så man ska väl inte behöva fundera på framtiden ännu hoppas jag.

Fokus nu är förstås på slutomgången i Allettan. Nybro borta och en chans att nå Hockeyettan-finalen.

– Vinner vi vår match så vet vi ju att vi i alla fall kommer minst topp tre och sen är det inte helt omöjligt att Halmstad förlorar och att Huddinge tappar poäng. Så även om det låter osannolikt är det ändå inte så mycket som behöver hända. De lagen som möter varandra har mycket att spela för. Vi har ändå ganska stora chanser tycker jag.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)