Inför Allettan: Troja/Ljungby – ”Presterat bra mot topplagen”


28 december
Som uppladdning inför seriepremiären har HockeyNews.se bett profiler från samtliga Allettan-lag att svara på frågor om seriefavoriter, sevärda spelare, heta rivaler och en hel del annat.
Komplett med HockeyNews tips av de kommande Allettan-serierna.
Som sista lag i söderserien presenterar vi Troja/Ljungby.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Lag: Troja/Ljungby.
Serie: Hockeyettan Södra (Tvåa i Hockeyettan Södra).
Vem: Mattias Åkesson.
Varför: Representerat moderklubben Troja/Ljungby i över 600 matcher. Producerar poäng i säsong efter säsong efter säsong. Har varit med i Allettan en och annan gång.


Hur recenserar du din egen och lagets insats under grundserien?
– Laget har varit stabilt. Ser man till slutet av serien så var det resultatmässigt inte jättebra, men vi var redan klara för Allettan och höjde träningsdosen ganska rejält. Sedan hade man Allettan i bakhuvudet och det är klart att det påverkade spelet på isen i de sista matcherna. Annars har vi vunnit mot alla lag och har framför allt presterat bra mot topplagen.

– För egen del har jag gjort det man kan förvänta sig av mig. Jag har snittat en poäng per match. Och det är i offensiven jag ska bidra.

Vilka anser du är seriefavoriter i er Alletta?
– Nybro vann ju södra serien, så de är att av lagen. Även vi själva finns med där. Sedan är Mariestad och Huddinge två bra lag som kan vara med och utmana om den platsen. 

Vilka lag missar playoff?
– Jag tror det blir Halmstad och Skövde. Halmstad var lite kaxiga i början av säsongen när de slog oss. Nu får de ha något tillbaka. Men jag måste säga att det var kul att de tog sig till Allettan till slut.

Vilket blir det hetaste motståndet för er del?
– Publikmässigt är det Halmstad. Sedan har vi haft våra duster med Mariestad genom åren. Nybro har en del gamla trojaner i laget, även tränaren har varit i Troja. Sedan är det ettan mot tvåan i serien så det är rätt så hett.

Vad är rimligt att förvänta sig av Troja i Allettan?
– Vi ska vara ett topplag i Allettan. 

Vilken/vilka spelare i ert lag borde publiken hålla ett extra öga på?
– Då skulle jag säga centern i min kedja, Oscar Öhman. En ung spelare som tidigare har haft skadeproblem, men som har utvecklats jättemycket i år. Han kommer att ta steg i karriären och klättra uppåt i seriesystemet.

Vilka blir de största profilerna i Allettan?
– Niclas Lehmann i Huddinge. Han har spelat i Troja och vet hur man tar upp lag från ettan till Allsvenskan. Respekt. Sedan skulle jag vilja ta med Rasmus Johansson i Nybro. En bra lagspelare som höjer stämningen i omklädningsrummet med ett bra skämt.

HockeyNews.se tippar

1. Troja/Ljungby

---------------

2. Mariestad

3. Kallinge/Ronneby

---------------

4. Nybro

5. Tranås

6. Huddinge

7. Visby/Roma

8. Halmstad

---------------

9. Skövde

10. Grums


Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons