HockeyNews
PLUS

Slog sig inte in i SHL – nu går talangen till seriesegraren

(11456) Lukas Söderlund
Bildbyrån

Publicerad: 12 december 2019

FacebookXWhatsApp

Kapprustningen inför Allettan har börjat. Mariestad gjorde första draget genom att plocka juniorlandslagsmannen Lukas Söderlund, som i fjol öste in mål i Hockeyettan. 

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det är serievinnaren i Hockeyettan västra, Mariestad,  som har gjort en finfin förstärkning inför Allettan. 19-årige forwarden Lukas Söderlund, som förra säsongen sköt in 22 mål på 31 matcher hos Grums i Hockeyettan, har skrivit på ett kontrakt över resterande del av säsongen.



SHL-klubben Växjö Lakers värvade Lukas Söderlund efter fjolårets genombrott i Grums. Målet var att ta en plats i SHL, men det lyckades inte den juniorlandslagsmeriterade spelaren med under hösten. I stället har det blivit målfest i Superelit, 14 mål på 26 matcher. Men Söderlund vill spela seniorhockey och därför sökte han sig bort från Växjö.

Mariestad vann dragkampen om talangen.

– Vi är mycket glada över att Lukas vill komma till oss. VI har sökt en riktig målskytt och det har vi fått i honom. Lukas har ett riktigt vasst vapen i sitt skott och vi tror han är precis den pusselbit vi behöver för att kunna utmana på allvar i framtiden, säger Mariestads sportchef Calle Johansson i en kommentar till klubbens hemsida.

LÄS MER:
 Så här spelas troligvis Allettorna

LÄS MER: 
Allettan-extra: Dramatik ända in i slutminuterna på flera håll 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)