HockeyNews
PLUS

LISTA: De exklusiva assistens skara

(10684) Assistkungarna
Bildbyrån

Publicerad: 2 november 2019

FacebookXWhatsApp

Ungefär halvvägs in i serierna finns det fortfarande en lång rad spelare som ännu inte hittat nätet, men som däremot varit betydligt mer framstående när det kommer till att leverera målgivande passningar. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg ett gäng spelare som tillhör de exklusiva assistens skara (antal spelade matcher inom parentes).

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Patrik Elfsberg, Borlänge 0+13 (12)
Den mångsidige centern som återvände till Borlänge inför den här säsongen har minst sagt gjort avtryck...i assistkolumnen. Elfsberg är den spelare som ståtar med i särklass mest utstuderad statistik så här långt under årets Hockeyettan-säsong med sina 13 assist och noll mål framåt.


Emil Wikström, Piteå 0+7 (10)
Den duktige backen gör sin andra säsong i rad i Piteå och har fått en riktigt bra start på säsongen. Wikström har knappast gjort sig själv känd som någon offensiv poängproducent och gjorde inte ett enda mål (men fyra assist) under fjolårssäsongen. Därför är det kanske inte så konstigt att han fortsatt på samma spår den här hösten. Men sju assistpoäng så här långt är imponerande.


Jakob Karlsson, Vimmerby 0+7 (9)
Den så viktige härföraren och trotjänaren drar ett stort lass i offensiven och har varit en av de bättre spelarna i ett underpresterande Vimmerby-lag så här långt. Men det är uppenbarligen genom att servera andra som han gör mest nytta. Sju assist och noll mål på nio matcher har det blivit för Karlsson som förvisso brukar vara mer av en framspelare men vars målskytte förr eller senare också borde komma igång.


Oskar Norlöv, Mariestad 0+7 (10)
När 25-åringen slog igenom på allvar i Mariestad var det som fruktad målskytt, men sedan dess har målfabrikationen sjunkit från säsong till säsong och i år har Norlöv än så länge inte hittat nätet över huvud taget. Vilket kanske inte gör så mycket. Mariestad har tillräckligt med hot i sin laguppställning ändå och med sina sju passningspoäng på tio matcher är skåningen ändå en deltagande part i offensiven.


Jacob Lundin, Vallentuna 0+7 (11)
På elva matcher i Vallentuna har Lundin redan hunnit göra fler assistpoäng än vad han gjorde på 37 seriematcher för Huddinge ifjol. Då gjorde han sex och kompletterade med fyra kassar framåt. Målskyttet väntar fortfarande på att lossna, men det tycks som att anfallaren som helhet har fått det att fungera bättre poängfabrikationsmässigt i norrort den här säsongen.


Några övriga som är på väg upp i liknande siffror: Eemeli Skantz, Örnsköldsvik 0+6 (11), Felix Lundqvist, Hammarby 0+6 (11), Tobias Holmberg, Teg 0+6 (10), Christian Nyman, Boden 0+5 (10), Viktor Holmkvist, KRIF 0+5 (11), Lukas Henze, Lindlöven 0+5 (11), Isak Andersson, Vallentuna 0+5 (10).

Dessutom ett hedersomnämnde till Segeltorps forward Robin Carneholm som gjort det omvända 5+0 (11).

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)