HockeyNews
PLUS

Stoppels möte med Wikegård – väntas bygga nya DIF

(30768) Stoppel Wikegård
Bildbyrån

Publicerad: 19 december 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Den 1 maj tar Niklas Wikegård över det sportsliga ansvaret i Djurgården.
Under onsdagen träffas han och den nuvarande sportchefen K-G Stoppel för att dra upp en strategi för hur överlämningen ska gå till.

Djurgårdens styrelse har lyckats hemlighålla nyheten om att Niklas Wikegård blir ny sportchef i Djurgården med det sportsliga ansvaret för både herrar och damer och därtill också juniorer och ungdom.

Den nuvarande sportchefen K-G Stoppel kommer att lämna över jobbet till Wikegård, men eftersom ett tiotal utgående kontrakt i den befintliga spelartruppen behöver ses över blir det säkert för Wikegård att jobba med en rad frågor i Djurgården parallellt med arbetet som hockeyexpert på TV4.

– Jag ska träffa Wikegård imorgon så får vi se hur processen framåt kommer att se ut och hur överlämningen och sånt ska ske, säger Stoppel till Hockeynews.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Den avgående sportchefen säger att det ”i allra högsta grad är troligt” att Wikegård kommer att hugga tag i Djurgårdsfrågor vid sidan av expertjobbet.

– Han tillträder tjänsten formellt den 1 maj så han kommer väl att sätta sig in i saker och ting.

LÄS MERSå reagerar djurgårdarna på valet av Niklas Wikegård

Vad innebär det här för lagbygget?

– Det är för tidigt att säga. Åter igen, jag träffar honom för första gången imorgon så får vi se lite hur han tänker och resonerar. Vi får ta det därifrån.

När fick du veta att det blir Wikegård som tar över?

– I förra veckan fick jag veta.

Niklas Wikegård var på plats när Djurgården besegrade Brynäs i Hockeyallsvenskan med 3-2 på Luciadagen. Då var han iklädd en halsduk i Djurgårdens färger.

Hur ser du på lösningen med Wikegård som ny sportchef?

– Niklas känner Djurgården och vet vad som har saknats de senaste åren och så vidare. Jag har inte suttit ner nånting med honom, men som namn och person är det spännande, säger K-G Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!