HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Så långt kontrakt har Timrå med Jokinen

(31598) Olli Jokinen
Mattias Ek/Hockeynews och Bildbyrån

Publicerad: 23 januari 2024

FacebookXWhatsApp
Timrå kommer att ha den finländske före detta NHL- och landslagsstjärnan Olli Jokinen som nu huvudtränare kommande säsong, enligt Ilta Sanomat.
Den finska tidningen publicerar på tisdagen detaljer om Jokinens kontrakt med SHL-klubben.

Kort före jul gick Timrå ut och berättade att huvudtränaren Anders Karlsson inte får nytt kontrakt med klubben.

Då var spekulationerna redan i full gång om vem skulle ta över efter coachen som var med och räddade kvar Timrå i SHL i kvalet mot Djurgården för snart två år sedan.

Anders Karlsson hade då som alla andra fått läsa i Expressen att den tidigare NHL-stjärnan Olli Jokinen var huvudspåret för Timrå i fråga om ny huvudcoach.

– Jag kan inte kommentera rykten hela tiden. Det jag kan säga är att vi inte har klart med någonting, sa Timrås sportchef Kimmo Kapanen till tidningen.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Kapanen och Jokinen är välbekanta med varandra sedan långt tillbaka.

45-årige Olli Jokinen är inne på sin tredje säsong som huvudcoach i den finska ligaklubben Jukurit från St Michel. Det ser ut att bli Jokinens sista säsong för den här gången.

LÄS MERUppgifter: Finsk legendar är huvudspår för Timrå

Enligt Ilta Sanomat är allt klart med Timrå och Olli Jokinens kontrakt med SHL-klubben är på två plus ett år. Det innebär att Jokinen kommer att träna Timrå minst till 2026 med möjlighet till förlängning över 2027.

Olli Jokinen har haft förfrågningar från klubbar i den schweiziska ligan, men har enligt Ilta Sanomat valt att nappa på lockropen från Timrå.

Under Jokinens ledning har Jukurit blivit tvåa i ligan vilket ledde till spel i Champions Hockey League. Förra säsongen var en missräkning då laget missade slutspel och blev elva.

Men för närvarande går Jukurit bra igen och ligger på en tredjeplats i ligan.

LÄS MERIn och ut – tränarläget i alla klubbar

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)