HockeyNews
PLUS

Marknaden: Nya tränarlaget i SHL – alla nyheter

(30734) Tränarfyra
Bildbyrån

Publicerad: 18 december 2023

FacebookXWhatsApp
Här är senaste tränarläget i SHL. In och ut!

Frölunda
Tränare: Roger Rönnberg
Kontrakt till: 2025
Kommentar: Enligt uppgifter till journalisten Henrik Leman på Rakapuckar.com så ska Roger Rönnberg vara klar för jobbet som huvudcoach i schweiziska Zürich från och med säsongen 2025/2026, även om klubben förnekar det. Kan det bli en förändring redan efter den här säsongen? Johan Lundskog som fick sparken i Tyskland har redan nämnts som en av flera kandidater till att återvända till Frölunda när jobbet blir ledigt.

Färjestad
Tränare: Tomas Mitell
Kontrakt till: 2025
Kommentar: Mitell har gjort stor succé sedan han tog över Färjestad i februari 2022. Det hela ledde till ett SM-guld i maj samma år. Kontraktet går ut efter nästa säsong men ni kan räkna med att Färjestad vill förlänga det.

HV71
Tränare: Johan Lindbom
Kontrakt till: 2025
Kommentar: Johan Lindbom kommer att träna HV71 även över kommande säsong. Enligt Expressen är Anton Blomqvist från AIK klar att gå in i staben som assisterande första säsongen, för att sedan bli huvudtränare. 

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Leksand
Tränare: Björn Hellkvist/Charles Berglund
Kontrakt till: BH 2025 – CB 2025
Kommentar: Den 24 oktober meddelade Leksand att Björn Hellkvist tvingas till en timeout på grund av hälsoskäl. Charles Berglund har gjort succé som huvudansvarig.

Linköping
Tränare: Klas Östman
Kontrakt till: 2025
Kommentar: Förändringar sker, men på sportchefsidan där Tony Mårtenson kommer in som assisterande sportchef till Peter Jakobsson. “Du behöver vara två för att dela upp det. Jag kommer att sköta mycket scouting, ta första kontakten med spelare och se mycket hockey. Det passar mig. Jag gillar det”, säger Tony till Corren.se.

Luleå
Tränare: Thomas Berglund
Kontrakt till: 2025
Kommentar: Luleå har förlängt kontrakten med assisterande tränarna Antti Alamäki och Roger Kyrö. Enligt uppgift till NSD har såväl “Bulan” som assistenten Henrik Stridh valt att inte utnyttja klausuler där de kunnat lämna efter säsongen. Därmed blir båset detsamma nästa också. 

Malmö
Tränare: Tomas Kollar
Kontrakt till:

2025
Kommentar: Assisterande tränare sedan 2020 som fick ta över huvudansvaret 2022. Skrev treårskontrakt då. Samtidigt knöt klubben upp sportchefen Björn Liljander på ett femårskontrakt.

Modo
Tränare: Mattias Karlin
Kontrakt till: 2025
Kommentar: Är mer eller mindre helgonförklarad i Örnsköldsvik efter att ha tagit Modo tillbaka till SHL. De första månaderna i SHL har gått klart över förväntan men än så länge snackar inte Karlin och sportchefen Henrik Gradin om en förlängning av kontraktet. Båda parter ska dock, enligt uppgifter till Hockeynews, vara intresserade av en förlängning, de har dock ingen brådska med att få det klart.

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Oskarshamn
Tränare: Martin Filander
Kontrakt till: 2024 + 1
Kommentar: Trots att Oskarshamn slirar kraftigt i botten av tabellen finns det inga indikationer på att Filander är på väg att få foten. Har hyllats för sina goda egenskaper och det är många andra klubbar som skulle vilja se honom i sitt bås, exempelvis Frölunda, enligt Sportbladet. Men vad händer med en ny sportchef? Thomas Fröberg lämnar efter säsongen och klubbprofilen Arsi Piispanen leder arbetet för nästa säsong.

Rögle
Tränare: Roger Hansson
Kontrakt till: 2024
Kommentar: Hansson fick ta över ansvaret i Rögle tillsammans med Max Bohlin och Peter Hirsch efter att Cam Abbott fick sparken i måndags. Hur länge det kommer att se ut så är oklart i dagsläget men Roger Hansson (som varit spelarutvecklare i Zug och huvudansvarig i Düsseldorf) har aviserat att han gärna fortsätter som huvudtränare. Rögle söker en ny huvudansvarig.

Skellefteå


Tränare: Robert Ohlsson
Kontrakt till: 2025
Kommentar: De assisterande tränarna Andreas Falk och Pierre Johnsson har förlängt sina kontrakt till 2026 och 2027. Sportbladet har skrivit att Robert Ohlsson är het kandidat för Frölunda när hans kontrakt går ut.

Timrå
Tränare: Anders Karlsson
Kontrakt till: 2024
Kommentar: I december stod det klart att tränaren Anders Karlsson inte får en förlängning av sitt kontrakt som går ut efter det här säsongen. Olli Jokinen uppges enligt finska medier ha fått ett kontrakt på 2+1 år.

Växjö

Tränare: Jörgen Jönsson
Kontrakt till: 2025
Kommentar: Sitter naturligtvis säkert. Sa efter att han utsetts till ”Årets coach” senast om sin framtid: ”Jag är inte den som drömmer. Det gäller att vara i nuet. Jag har korta mål och små målbilder, och jag har två år kvar på kontraktet med Växjö Lakers”.

Örebro
Tränare: Niklas Eriksson
Kontrakt till: 2027
Kommentar: Örebro lyfte ner Eriksson i båset och ska inleda rekryteringen av en ny sportchef.

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!

Följ ämnen i artikeln