HockeyNews
PLUS

SHL-genomgång – Örebro: "Kommer nog i precis rätt läge"

(28512) Genomgång-Örebro
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 22 juli 2023

FacebookXWhatsApp
De 14 SHL-lagen är på väg att göra sig redo för en ny kamp om SM-guldet 2023/2024.
Mattias Ek och Alexander Nilsson, reportrar på HockeyNews.se, synar lag för lag – och rankar dem inbördes – under juli månad.
Idag: Örebro.

Örebro

Målvakter – 3

Jonas Arntzen, Jhonas Enroth.

Kommentar: Tredje hela säsongen med samma målvaktspar och det ger en trygghet eftersom det mestadels fungerar friktionsfritt mellan backar och målvakter. Dessutom är det inget snack om att Enroth är förstemålvakt med Arntzen som avlastare.

Backar – 4

Linus Arnesson, Gustav Backström, Filip Berglund, Philip Holm, Samuel Johannesson, Niklas Nilsson, Robin Norell, Elias Pettersson, Rasmus Rissanen.

Kommentar: Mål- och poängproducenten Kristian Näkyvä har flyttat vidare och det är ett tapp, inte minst på det personliga planet. Men ser man till Örebros backsida har den det mesta. Backström är skadad inledningsvis och Arnesson är tillbaka för att täcka upp. Landslagsmässige Johannesson är ny liksom Norell. En väldigt bra mix.

Forwards – 3

Hannes Björninen, Mathias Bromé, Leo Carlsson, Oliver Eklind, Elias Ekström, Glenn Gustafsson, Emil Larsson, Ludvig Larsson, Robert Leino, Jonathan Lekkerimäki, Christopher Mastomäki, Milton Oscarson, Axel Sundberg, William Wikman.

Kommentar: Det finns mycket att gilla i Örebro. Men har de förbättrat sin forwardssida? När defensivt urstarke Jani Lajunen drar vidare ersätts han av likaledes defensivt skicklige VM-centern Björninen. Leo Carlsson lär få centerroll i SHL och med rätt omgivning kan det bli väldigt bra. Kännbart att tappa Abols, men ersättaren Ludvig Larsson håller hög klass. Talanger som Lekkerimäki och Oscarson kan få genombrott i SHL efter att ha visat framfötterna i slutspelen på olika nivåer under våren. Potentialen finns.

Ledarstaben – 3

Johan Hedberg, Stefan Nyman, Tobias Thermell, Kristoffer Eriksson.

Kommentar: Johan Hedberg kommer nog i precis rätt läge efter Niklas Eriksson. Hedberg är redo att testa sina idéer i SHL och Örebro har utvecklas kollektivt under Niklas Erikssons ledning. Grunden är lagd och mycket talar för en händelserik och underhållande säsong i Örebro.

Summa: 13.

LÄS OCKSÅ
SHL-genomgång – Växjö: "Det kan bli en win-win-situation"
SHL-genomgång – Malmö: "En föryngring för att hitta spelare med driv"
SHL-genomgång – Linköping: "Det råder stor osäkerhet"
SHL-genomgång – Oskarhamn: "Snudd på omöjligt uppdrag"
SHL-genomgång – Luleå: "Svårt att tänka sig en mer efterlängtad comeback"
SHL-genomgång – Modo: "Många är nyfikna på att få se honom på nära håll igen"
SHL-genomgång – Timrå: "Anar en känsla av revansch efter uttåget"
SHL-genomgång – Skellefteå: "Behöver fylla på med ett par forwards"
SHL-genomgång – Färjestad: "Ges möjlighet att släppa loss lite mer"

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!