HockeyNews
PLUS

SHL-genomgång – Växjö: "Det kan bli en win-win-situation"

(28511) Genomgång-Växjö
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 9 juli 2023

FacebookXWhatsApp
De 14 SHL-lagen är på väg att göra sig redo för en ny kamp om SM-guldet 2023/2024.
Mattias Ek och Alexander Nilsson, reportrar på HockeyNews.se, synar lag för lag – och rankar dem inbördes – under juli månad.
Först ut är regerande mästarna Växjö Lakers.

Växjö

Målvakter – 4

Emil Larmi, Adam Åhman.

Kommentar: Luleå och Skellefteå släppte faktiskt till färre skott mot mål, men Larmi och Åhman hade en bättre räddningsprocent (91,28) och släppte bara in 2,08 mål/match. Larmi höll nollan åtta gånger och var en av de stora faktorerna till Växjös SM-guld.

Backar – 3

Brian Cooper, Arvid Hurtig, Keegan Lowe, Eric Martinsson, Filip Nordberg, Joel Persson.

Kommentar: Från start till mål hade Lakers de bästa backarna med Lukas Bengtsson, Hardy Häman Aktell, Miika Koivisto och Joel Persson. Nu är tre av dem borta, men Persson är kvar vilket är oerhört betydelsefullt. Här finns plats och behov för ytterligare två toppbackar. Eric Martinsson är tillbaka efter två tuffa omgångar i HV71 och det kan bli en win-win-situation för honom och Växjö.

Forwards – 3

Joachim Blichfeld, Filip Eriksson, Hugo Gustafsson, Kalle Kossila, Dylan McLaughlin, Martin Lundberg, Ludvig Nilsson, Tobias Rieder, Robert Rosén, Victor Stjernborg, Emil Sylvegård, Marcus Sylvegård, Manuel Ågren, Noah Östlund.

Kommentar: Nio forwards är kvar från guldlaget. Den stora nya inslaget är bröderna Sylvegård som flyttar upp från Malmö. Här får Växjö både Marcus målskytte och Emils hyss. Lakers har också plockat till sig Djurgårdens stortalang Noah Östlund för att se om han kan ta en centerroll i någon av toppkedjorna. Kalle Kossila och Robert Rosén lär vara intresserade av att fortsätta stå för stor poängproduktion.

Ledarstaben – 5

Jörgen Jönsson, Fredrik Hellgren, Nicklas Rahm, Andreas Andersson.

Kommentar: Det kunde knappast ha gått bättre för Jörgen Jönsson på sitt första jobb som huvudcoach i SHL. Han greppade stafettpinnen från Sam Hallam och jobbade stenhårt med lyckat resultat. Och någonstans i bakgrunden, men ändå väldigt nära, finns sportchefen Henrik Evertsson med idéer, stöttning och en minst lika stark tävlingsdjävul i sig som Jönsson.

Summa: 15.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!