HockeyNews
PLUS

SHL-genomgång – Modo: "Många är nyfikna på att få se honom på nära håll igen"

(28506) Genomgång-Modo
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 17 juli 2023

FacebookXWhatsApp
De 14 SHL-lagen är på väg att göra sig redo för en ny kamp om SM-guldet 2023/2024.
Mattias Ek och Alexander Nilsson, reportrar på HockeyNews.se, synar lag för lag – och rankar dem inbördes – under juli månad.
Idag: Modo.

Målvakter – 3
Olle Eriksson-Ek, Lassi Lehtinen.

Kommentar
: Modo har gjorde inte någon hemlighet av att man var ute efter en förstemålvakt och har lånat ut Pontus Eltonius till norska Frisk Asker. 24-årige Olle Eriksson-Ek har varit i Nordamerika och spelat AHL-hockey i ett par säsonger. För den Färjestadsfostrade målvakten blir det debut i SHL med Modo. Lassi Lehtinen blir gjutet förstaval och har varit i toppen av den finska ligan under flera år nu, mästare så sent som i våras. 

Backar – 2
August Berg, David Bernhardt, Daniel Brickley, Niklas Folin, Ville Jonsson, Jakob Norén, Pontus Näsén, Kristians Rubins, David Rundblad, Emil Wahlberg.

Kommentar: SHL-erfarenhet finns och nu gäller det att omsätta den i praktiken. 32-årige Rundblad har inte spelat i SHL på tolv år, men lär få en bärande roll hos Modo. Många är nyfikna på att få se den förre Skellefteå-backen på nära håll igen.

Forwards – 2
Mikkel Aagaard, Josh Dickinson, Erik Jinesjö Karlsson, Daniel Mannberg, Theodor Niederbach, Sebastian Ohlsson, Adam Pettersson, Oscar Pettersson, Sampo Ranta, Mikael Ruohomaa, Helmer Styf, Johan Södergran, Marcus Vela, Sam Vigneault, Erik Walli Walterholm, Riley Woods.

Kommentar: De finska värvningarna Sampo Ranta och Mikael Ruohomaa ska vässa offensiven i SHL-comebacken. Sam Vigneault återvänder efter en knölig säsong i SHL med HV71, men kan ge tyngd i en fjärdekedja. Vad de allsvenska stjärnorna Aagaard, Dickinson och Woods kan bjuda på i SHL är ovisst. Siktet är inställt på att hitta ytterligare en forward som ska producera mål och poäng med regelbundenhet.

Ledarstaben – 3
Mattias Karlin, Jonas Holmström, Mikael Sundell, Michal Zajkowski.

Kommentar: Det blev Karlin som efter en sjuårig ”ökenvandring” genom Hockeyallsvenskan ledde Modo tillbaka till SHL. Holmströms och Sundells lugn och analytiska förmåga har varit till stor hjälp så klart. Men redan i september väntar nästa gigantiska utmaning för Karlin och det är att göra Modo till ett stabilt SHL-lag. Massor av hockeykvällar av bästa märke väntar Modofansen.

Summa: 10

LÄS OCKSÅ
SHL-genomgång – Växjö: "Det kan bli en win-win-situation"
SHL-genomgång – Malmö: "En föryngring för att hitta spelare med driv"
SHL-genomgång – Linköping: "Det råder stor osäkerhet"
SHL-genomgång – Oskarhamn: "Snudd på omöjligt uppdrag"
SHL-genomgång – Luleå: "Svårt att tänka sig en mer efterlängtad comeback"

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!