HockeyNews
PLUS

SHL-genomgång – Malmö: "En föryngring för att hitta spelare med driv"

(28505) Genomgång-Malmö
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 10 juli 2023

FacebookXWhatsApp
De 14 SHL-lagen är på väg att göra sig redo för en ny kamp om SM-guldet 2023/2024.
Mattias Ek och Alexander Nilsson, reportrar på HockeyNews.se, synar lag för lag – och rankar dem inbördes – under juli månad.
Idag: Malmö.

Malmö

Målvakter – 2

Daniel Marmenlind, Adam Werner.

Kommentar: Marmenlind blev skadad i mellandagarna och kom inte tillbaka efter det. Werner hade en jobbig höst. Men i grevens tid fick den sistnämnde spelet att stämma och det hjälpte Malmö när det som mest behövdes. Kanske kan målvaktsparet få en bättre start kommande säsong.

Backar – 2

Jakub Galvas, Johan Ivarsson, Teemu Kivihalme, Matias Lassen, Markus Lauridsen, Adam Ollas Mattsson, Joakim Ryan.

Kommentar: En föryngring för att hitta spelare med driv är en strategi i lagbygget och den märks redan här på backsidan. Spelare som Galvas, Kivihalme och Ollas Mattsson har inte etablerat sig i NHL men har alla nosat på världens bästa liga. Där har 30-årige Ryan varit. Återstår att se vem vid sidan av Ollas Mattsson som ska vara ledande i den här skaran. Kivihalme behöver bli en skaplig fullträff och Ryan behöver studsa tillbaka.

Forwards – 3

Thomas Berg-Paulsen, Christoffer Forsberg, Fredrik Händemark, Janne Kuokkanen, Johan Olofsson, Lauri Pajuniemi, Carl Persson, Kim Rosdahl, Albert Sjöberg, William von Barnekow, Anton Wahlberg, Lukas Wernblom.

Kommentar: Malmö har gjort klart med centersidan och NHL-meriterade Kuokkanen får en betydelsefull roll för poängproduktionen och ska definitivt kunna leda en powerplayenhet. Även Händemark och Forsberg tar centerplatser och både Wahlberg och Wernblom kan få den uppgiften. Sedan är det viktigt att potentiella målskyttar som Olofsson, Pajuniemi, Rosdahl och Sjöberg får det att lossna.

Ledarstaben – 3

Tomas Kollar, Petri Liimatainen, Mathias Tjärnqvist, Cristopher Nihlstorp.

Kommentar: Malmö slutade sist, men Redhawks behöll sin tränarstab med Kollar i spetsen. Till slut räddade sig Malmö kvar via kval och alla kunde andas ut. Men ekonomiskt blev det en smäll på 20 miljoner kronor. Bara fyra trepoängare på hemmais behöver bli väldigt många fler för att locka en större publik till Malmö Arena.

Summa: 10.

LÄS OCKSÅSHL-genomgång – Växjö: "Det kan bli en win-win-situation"

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!