HockeyNews
PLUS

SHL-genomgång – Oskarshamn: "Snudd på omöjligt uppdrag"

(28507) Genomgång-Oskarshamn
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 12 juli 2023

FacebookXWhatsApp
De 14 SHL-lagen är på väg att göra sig redo för en ny kamp om SM-guldet 2023/2024.
Mattias Ek och Alexander Nilsson, reportrar på HockeyNews.se, synar lag för lag – och rankar dem inbördes – under juli månad.
Idag: Oskarshamn.

Oskarshamn

Målvakter – 3

Emil Kruse, Marek Langhamer.

Kommentar: Nytt målvaktspar i IKO efter Tim Juel och Joe Cannata. Och med den tjeckiske VM-målvakten Langhamer kan smålänningarna verkligen få en skjuts från start.

Backar – 3

Alexander Anderberg, Oskar Asplund, Rasmus Bengtsson, Niclas Burström, Oscar Engsund, Hugo Jonasson, Lukas Pilö, David Quenneville.

Kommentar: Engsunds flytt hem till Oskarshamn är en supergrej. Långtidskontrakt och kaptensroll. Det borde bli väldigt bra. Att Anderberg kan skjuta har han visat i Östersund och att lovande Asplund väljer IKO är också en tecken på att klubben är attraktiv.

Forwards – 3

John Dahlström, Jonas Engström, Logan Hutsko, Lukas Jasek, Johan Johnsson, Patrik Karlkvist, Hampus Karlsson, Viktor Lodin, Ahti Oksanen, Nick Olesen, Gustaf Westlund, Hynek Zohorna, Mikkel Öby-Olsen.

Kommentar: IKO har lyckats oerhört väl de senaste åren med sina toppkedjor. Men att tro att det ska gå att bräcka förra säsongens förstecenter Antti Suomelas och hans 37 mål och 66 poäng är nog snudd på omöjligt uppdrag. En garant för att IKO kommer att fortsätta producera mål och poäng är Patrik Karlkvist. Förra gången klickade det direkt mellan honom, Suomela och Ahti Oskanen. Återstår att se vem och vilka som får spela med ”Karla”.

Ledarstaben – 4

Martin Filander, Mikael Holmqvist, Christoffer Norgren, Mikael Sandberg.

Kommentar: Firma Filander och Fröberg har verkligen varit lyckosamma både i att bygga ihop lag och att få dem att prestera till så gott som max. Laget IKO satte nya rekord förra säsongen med en sjundeplats i SHL och 78 inspelade poäng. Tuff förlust mot Luleå i åttondelen, men en på många sätt enastående säsong. Nu mot nya höga mål.

Summa: 13.

LÄS OCKSÅ
SHL-genomgång – Växjö: "Det kan bli en win-win-situation"
SHL-genomgång – Malmö: "En föryngring för att hitta spelare med driv"
SHL-genomgång – Linköping: "Det råder stor osäkerhet"

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!