HockeyNews
PLUS

Finländske forwarden ser ut att få lämna Linköping – beslut inom kort

(26196) Jasse Ikonen Linköping
Peter Holgersson/Bildbyrån

Publicerad: 19 januari 2023

Linköping värvade Jasse Ikonen, 32, som en nödläsning då laget var i en forwardskris.
Men inom kort löper korttidskontraktet ut och det ser inte ut att bli någon förlängning.
– Det blir någon form av beslut till helgen eftersom kontraktet går ut om en vecka på tisdag, säger LHC:s sportchef Peter Jakobsson till HockeyNews.se.

Den 7 december plockade Linköping in den erfarne finländske mästerforwarden Jasse Ikonen i ett läge då både Markus Hännikäinen och Broc Little var skadade medan Christoffer Ehn hade blivit avstängd. Dessutom skulle både Filip Bystedt och Fabian Wagner på junior-VM i Kanada.

LHC skrev kontrakt med Ikonen till den 24 januari.

– Han har gjort det jättebra. När han kom in så fattades det forwards. Nu har det kommit tillbaka lite grann. Vi har inte tagit nåt beslut ännu, men det kommer så klart närmare. Det blir någon form av beslut till helgen eftersom kontraktet går ut om en vecka på tisdag, säger Linköpings sportchef Peter Jakobsson.

LÄS MERLHC dras med skador – värvar finsk forward: "En bra möjlighet"

Ikonen som hämtades från TPS har gjort ett mål och fyra assist på tio SHL-matcher. Han har i genomsnitt spelat lite drygt tio minuter per SHL-match.

– Vi får utvärdera. Det beror på hur det ser ut när Broc kommer tillbaka och förutsatt att det inte händer nånting ytterligare på forwardssidan med skador och sjukdomar. Det är lite såna saker som spelar in, säger Peter Jakobsson.

LÄS MERTuff konkurrens i Linköping – JVM-forwarden skickad till J20-laget

LHC får vänta i ytterligare någon vecka på Broc Little som har börjat träna på is den här veckan. Östgötaklubben har för närvarande JVM-forwarden Fabian Wagner i sitt J20-lag samtidigt som forwardsduon Elliot Ekmark (Björklöven) och Georg Weigelt (Vita Hästen) är utlånad till allsvenska klubbar. I det läget är det svårt att motivera en kontraktsförlängning för Jasse Ikonen.

– Ja, det får vi väl se lite grann vart det tar vägen som sagt. Inget beslut är taget. Vi är tacksamma för det han har gjort och han gör det jättebra, men nu var han extraforward sist, så vi får se vart det tar vägen helt enkelt, konstaterar Peter Jakobsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS