HockeyNews
PLUS

LHC dras med skador – värvar finsk forward: "En bra möjlighet"

(25631) Jasse Ikonen
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 7 december 2022

FacebookXWhatsApp

Linköping är skadedrabbat på forwardssidan.
Nu värvar man den erfarne finländske mästaren Jasse Ikonen, 32, på ett korttidskontrakt – som kan komma att förlängas.

Det är inte bara skador som stör Linköping utan även möjligheten att ett par av lagets forwards kommer tas ut i den svenska JVM-truppen och därmed missa ett antal matcher med SHL-klubben. Detta har nu lett till att den sportsliga ledningen agerar.

Under onsdagen presenterade man nämligen värvningen av den finske 32-åringen Jasse Ikonen som närmast ansluter från TPS.

Forwardens kontrakt med LHC sträcker sig över de sju kommande veckorna.

– Jag är exalterad. Det här är en bra möjlighet för mig och jag ska göra mitt allra yttersta för att hjälpa laget. Jag har pratat med några finska spelare som har varit här tidigare och alla sa att det är en bra organisation och jag är glad över att vara här, säger han till klubbens hemsida.

Ikonen har tidigare gjort ett JVM för Finland och har på 505 matcher i finska ligan gjort 168 poäng.

– Det blir lite olyckligt när man tappar så otroligt mycket folk så då kände vi att vi var tvungna att ta in någon och då fastnade vi för Jasse Ikonen som ändå har spelat sina 500 plus-matcher i SM-liiga så det finns lite rutin där bakom. Han kommer hit och täcker upp först och främst de här sju veckorna när vi har skador på några spelare, säger Linköpings sportchef Peter Jakobsson till HockeyNews.se.

LHC har forwarden Broc Little på skadelistan liksom Markus Hännikäinen och Christoffer Ehn är avstängd. Dessutom är Filip Bystedt och Fabian Wagner JVM-aktuella. Linköping har option på Jasse Ikonens korttidskontrakt att förlänga det när det löper ut den 24 januari.

– Det är alltid så när man tar in någon att man hoppas att det ska falla väl ut och han ska tävla om en fortsättning så klart. Det är en otroligt stor möjlighet för honom så han kommer nog att tävla och göra jobbet fullt ut. Det är vi helt säkra på, säger Peter Jakobsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)