HockeyNews
PLUS

Tuff konkurrens i Linköping – JVM-forwarden skickad till J20-laget

(26189) Fabian Wagner
Bildbyrån

Publicerad: 18 januari 2023

FacebookXWhatsApp
Konkurrensen på forwardssidan i Linköping hårdnar.
Efter JVM i Kanada har Fabian Wagner hamnat i LHC:s J20-lag medan Elliot Ekmark är utlånad till Björklöven.

Linköping har så när som på Broc Little full forwardsbesättning. Under säsongen har LHC också värvat Petrus Palmu från Örebro.

Det har gjort att kampen om istid har ökat och för JVM-forwarden Fabian Wagner, 18, innebär det spel i juniorlaget istället för i SHL.

– Vi har så mycket folk på träning. Vi har lånat ut Elliot Ekmark till Björklöven och sedan är Georg Weigelt i Vita Hästen och kör. Det är perfekt för de två killarna, födda 02, att få spela och spela kontinuerligt och det är bra för oss också om det händer saker här så är de i full gång både träningsmässigt och matchmässigt, säger LHC:s sportchef Peter Jakobsson till HockeyNews.se.

Fabian Wagner gjorde två mål och fyra assist på sju matcher i JVM för Juniorkronorna. I SHL har han funnits med i 17 matcher och då spelat knappt fem minuter per match. Det har ändå gjort att han kunnat teckna ett treårigt rookiekontrakt med LHC. Men efter JVM är det som sagt svårt att ta plats i SHL hos LHC och han var inte med senaste helgen.

– Han spelade med juniorerna helt enkelt.  När vi är så mycket folk tyckte vi att det var bättre att Wagner fick vara kvar i juniorlaget, träna mycket och spela där, säger Peter Jakobsson.

LÄS MERBroc Little tillbaka på isen i Linköping – så här är skadeläget i LHC

Linköping är på tionde plats i SHL-tabellen efter 34 matcher och målet är att nå slutspel den här säsongen. LHC har inte spelat slutspelshockey sedan 2018.

– Starten i augusti och september var mindre bra med tanke på att vi förlorade så mycket både träningsmatcher, sex stycken, och så var det ett par torsk i början av serien. Med den sidan tycker vi att vi har kommit tillbaka och hittat en stabilitet. Det tycker vi definitivt. Sedan är det en tajt och jämn serie. Det är klart att vi gärna skulle vilja ha vunnit några mer matcher i sudden så att vi kanske hade haft ett par poäng till, men det är ju så tajt i den här ligan, säger Peter Jakobsson.

LHC:s sportchef kan behöva hålla utkik efter en backförstärkning inför deadline för övergångar den 15 februari.

– Jag ska inte säga att vi är nöjda med att vi är där vi är, men vi accepterar att vi är där vi är. Vi behöver göra saker lite bättre för att ta något kliv uppåt i tabellen. Så är det bara, säger Jakobsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)