Djurgården har inlett sökandet efter förstärkning – toppbacken hett byte


26 oktober 2021

STOCKHOLM. Nästjumbon Djurgården är skadedrabbat och är ute på backjakt.

Sportchefen Joakim Eriksson bekräftar intresse för två av spelarna på marknaden.Huvudtränaren Barry Smith har själv valt att lämna sitt jobb i Djurgården och de assisterande coacherna Mikael Aaro och Djurgårdslegendaren Nichlas Falk ska leda laget i SHL.


Under tiden letar sportchefen Joakim Eriksson förstärkning på backsidan där både Marcus Högström och Tom Nilsson går skadade för närvarande.


En av spelarna som Djurgården visar intresse för är den finländske stjärnbacken Sami Lepistö. Det bekräftar Joakim Eriksson för HockeyNews.se.


– Sami Lepistö är väl ett bra namn. Det tror jag att halva SHL tycker… säger Eriksson.


LÄS MERSHL-klubbarna krävs på stora summor – ska betala tillbaka coronastöd


– Sedan ska spelaren själv göra ett val var han ska spela någonstans. I vilket land och också vilken klubb.


Sami Lepistö, 37, har spelat 176 NHL-matcher och hela 466 KHL-matcher och dessutom vunnit VM-guld med Finland. Inför den här säsongen valde han och Jokerit att inte fortsätta sitt samarbete.


Han är en välmeriterad, spel- och skridskoskicklig back med erfarenhet.


– Som jag sa, han finns nog på radarn hos vilken sportchef i SHL som helst som behöver en back, säger Joakim Eriksson.


Även den tidigare Brynäsbacken Niclas Andersén, 33, letar klubb och är, enligt uppgift, en spelare som Djurgården har kollat upp eftersom det skulle kunna vara en intressant back för Djurgården.


– Ja, det skulle det kunna vara. Alla bra lediga namn på marknaden skulle kunna vara intressanta för Djurgården. Någonstans tror jag på det lagbygge vi har och jag tror på förändring av det lagbygge vi har, säger Joakim Eriksson.


Niclas Andersén letar efter klubb och skulle kunna bli ett namn för Djurgården. Foto: Bildbyrån.


– En förutsättning är att vi är friska. Och är vi inte friska, som vi inte är just nu på backsidan, är det klart att det finns ett antal namn där ute som är intressanta. Du nämnde två. Det finns ett par till av andra nationaliteter och då värderar man vad det är för profil vi behöver, vad det är för person och människa och försöker ta in de referenserna och gör det utvärderingsarbetet och så tar man upp en dialog med de man tycker matchar. Sedan är man sällan ensam om att uppvakta spelaren i fråga, säger Djurgårdens sportchef.


LÄS MEREfter Hellkvists lockrop – snart fattar IKO:s succéman nästa beslut


Djurgårdsordföranden Kaarel Lehiste lovar att Joakim Eriksson får de pengar som behövs för att förstärka laget. Om Eriksson anser att det är nödvändigt och man hittar det man söker.


– Vi har en bra ekonomi och vi Jocke har de resurser framöver som han behöver för att kunna göra det som krävs för att vi ska hamna på ett vinnande spår igen. Vi måste komma upp på banan och komma ur vårt allvarliga läge. Vi från styrelsens sida är beredda att göra vad som krävs för att vi ska komma dit, säger Lehiste.


Han betonar vidare, eftersom sportchefen Joakim Eriksson kritiserats den senaste tiden:


– Jag vill också uttrycka mitt och styrelsens fulla förtroende för Joakim Eriksson och hans sportorganisation och givetvis även för vd:n Thomas Kraft. Det finns inga tveksamheter. Det är den här konstellationen som kommer att lösa det här och dra oss framåt, säger Lehiste.