HockeyNews
PLUS

Ovisst kring svenskens status: "Ska utvärderas idag"

(19776) Mattias Janmark
Bildbyrån

Publicerad: 31 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Ryan Graves tackling på Mattias Janmark var anledningen bakom tumultet i slutet av Colorados storseger mot Vegas.

På dagens presskonferens hade tränaren Pete DeBoer inte mycket att säga om svenskens status.

– När vi lämnade arenan sent i går skulle han tillbaka till hotellet och utvärderas vidare idag men jag har inte tagit del av den informationen ännu, säger DeBoer.


Mattias Janmark gjorde sina första mål i årets slutspel när han slog till med ett hattrick i den sjunde och avgörande matchen mot Minnesota i första rundan.

Men i natt när matchserien mot Colorado drog igång åkte Vegas på storstryk (1–7) och den 28-årige svensken åkte på en otäck smäll mot huvudet av Coloradobacken Ryan Graves – något som fick Ryan Reaves att ge sig på honom och det skapade rubriker efteråt.

LÄS MER: Kapten Landeskog: ”Han är ute efter att skada”

Vegas måste snabbt ladda om och frågan är om Mattias Janmark är redo för spel eller inte när pucken släpps igen under natten mot onsdag svensk tid.

Janmark gjorde fem poäng (1+4) på 15 matcher för Vegas i grundserien efter bytesaffären som fick honom att lämna Chicago.

I slutspelet har han gjort sex poäng (3+3) på åtta matcher.

LÄS MER: Tavares på is med laget inför nattens avgörande drama

– Jag har ingen riktig uppdatering än så länge, när vi lämnade arenan i går var planen att han skulle gå tillbaka till hotellet och utvärderas idag men jag har inte tagit del av den informationen ännu, säger DeBoer.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)