HockeyNews
PLUS

Tavares tillbaka på is inför dramat: "Historien kommer att skriva sig själv"

(10385) John Tavares
Dan Hamilton/Bildbyrån

Publicerad: 31 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Jake Muzzins skada öppnar för Rasmus Sandin i nattens sjunde och avgörande match mellan Toronto och Montreal.

Samtidigt var lagkaptenen John Tavares tillbaka på is och tränade med laget för första gången efter den otäcka skadan i slutspelspremiären – men han är inte aktuell för spel.

– Det bästa vi kan göra för John nu är att vinna matchen och ge honom chansen att spela igen den här säsongen, säger veteranen Jason Spezza.

Pressen på Torontos stjärnor kan nästan inte bli större inför nattens drama mot Montreal på hemmaplan.

2018 och 2019 föll laget mot Boston Bruins och båda gångerna efter avgörande i den sjunde matchen och nu riskerar man att åka ut för samma sak – efter att ha haft en 3–1-ledning i matchserien.

Efter lagets matchvärmning på is strax innan lunch meddelade Torontos tränare Sheldon Keefe att Jake Muzzin är skadad och kommer vara ur spel i tre veckor.

LÄS MER: Landeskog efter krossen: "Han var ute efter att skada"

Han bekräftar också att 21-årige Rasmus Sandin ersätter honom.

Den tidigare JVM-backen har spelat fyra av sex matcher mot Montreal men var inte med i senaste mötet.

Den största snackisen i Toronto just nu är dock att John Tavares var på is igen för första gången tillsammans med sina lagkamrater.


– Han är inte aktuell för spel, säger Sheldon Keefe.

Men det är ändå positiva nyheter.

– Att han kan vara med på isen visar framsteg och faktum är att han inte haft några bakslag alls. Sen måste vi komma ihåg att han kämpar både med en hjärnskakning och en knäskada så det här är inget vi kommer att stressa. Det är anmärkningsvärt hur väl han återhämtar sig men det viktigaste är att fortsätta vara försiktig, säger Torontotränaren.

LÄS MER: Kaptenen förd till sjukhus – efter otäck skada

Kaptenens närvaro på is under förmiddagen gör att lagkamraterna känner att det finns en chans att han tar sig tillbaka i slutspelet – men då krävs det som sagt en seger i natt först och främst.

– Vi vet alla hur hårt han jobbar och hur mycket han bryr sig om att vinna och kan vi ge honom en chans att komma tillbaka samtidigt som han gör framsteg så ska vi göra det. Det betyder mycket för oss att ha honom omkring oss, säger den 37-årige veteranen Jason Spezza som vet hur man hantera press utifrån.

– Spelar man i ett kanadensiskt lag så måste man alltid blockera saker, det är inget nytt så för oss gäller det bara att fokusera på den här matchen som alla andra. Historien kommer att skriva sig själv och vi kan inte fastna i känslor. Det är en hockeymatch och det gäller att komma redo, säger han.

Under eftermiddagen kom också beskedet att 550 vaccinerade sjukvårdsarbetare kommer att släppas in i arenan och få följa matchen på plats. 

– Det är vi väldigt glada för. Ett mycket bra sätt att hedra personer som gjort ett väldigt bra och viktigt jobb i samhället under en längre tid nu, säger Sheldon Keefe.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)