HockeyNews
PLUS

Palve gör succé i Brynäs som lån från Linköping – men blir det LHC igen?

(18588) Oula Palve/Brynäs/LHC
Bildbyrån

Publicerad: 20 mars 2021

FacebookXWhatsApp

Linköping fick inte ut vad man hade hoppats på stjärnvärvningen Oula Palve.

I stället har han gjort poängsuccé i Brynäs dit han är utlånad. Men frågan är om Palve återvänder till LHC nästa säsong…

– Det får vi ta senare, säger Linköpings general manager Niklas Persson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


I slutet av april förra året presenterade Linköping sin finländske stjärncenter Oula Palve, som hade skrivit på ett tvåårskontrakt med östgötarna.


Under hösten gick det inte alls som Palve eller LHC hade hoppats poäng- och resultatmässigt och i mitten av januari blev det klart att han inte skulle fullfölja säsongen med Linköping.


Istället hamnade han i Brynäs.


– Han är utlånad, det är han, säger LHC:s general manager Niklas Persson till HockeyNews.se om uppgörelsen med Brynäs.


I Gävleklubben har Palve varit poängbäst sedan ankomsten och på 21 matcher har han stått för 13 poäng (7 mål, 6 assist). Fyra av de sju målen har varit matchvinnande för Brynäs.


Efter det att Oula Palve kom till Brynäs är han sitt nya lags bästa poänggörare med 13 poäng på 21 matcher. Foto: Bildbyrån.


LHC har gjort ett ryck i tabellen och klättrat upp till elfte plats och har fyra poäng mer än Brynäs med en match mer spelad. Men både Linköping och Brynäs slåss alltjämt för att slippa kval i årets SHL.


Frågan är vad som händer med Oula Palve kommande säsong eftersom han då har ett år kvar på sitt kontrakt – med LHC.


– Det har vi inte löst än. Den här säsongen så är han utlånad. Det får vi ta senare, säger Linköpings GM Niklas Persson.


LÄS MERSHL-chefen om täta spelschemat – och att avgöra matcher på walkover


LHC har under säsongen gjort en del justeringar i spelartruppen och både värvat och gjort sig av med spelare. Målvakten Jussi Rynnäs är exempelvis utlånad till allsvenska Södertälje medan man plockat in David Rautio från Luleå.


– Det är ingen i den här branschen man vill illa eller att man önskar att det ska gå dåligt för någon. Man vill hjälpa alla i sitt lag och ibland funkar det inte och ibland funkar det. Kan man då göra justeringar genom att flytta spelare mellan klubbar eller till andra ligor eller hur man nu gör och det funkar då får man vara glad för killens skull, säger Niklas Persson.


Oula Palve har ett år kvar på sitt kontrakt med LHC. "Det får vi ta senare", säger klubbens general manager Niklas Persson. Foto: Bildbyrån.


– Det är många grejer som ska spela in för att spelarna ska komma upp i den potential man förväntar sig och de själva förväntar sig. Ibland så funkar det inte.


Inlånade Luleåmålvakten David Rautio har gett Linköping stabilitet och han har en räddningsprocent på 90,88 på de 13 matcher som han har start för klubben han även spelade för 2014–2016.


– David hade varit här förut och vi känner honom väl. Vi är nöjda med vad han har gjort hittills. Han har spelat bra för oss och det är en jäkla bra kille att ha med i omklädningsrummet och runt gruppen. Det visste vi precis vad vi plockade in, säger Niklas Persson.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!