HockeyNews
PLUS

Uppmärksammade bråket: "Onödigt att slåss mot en sämre spelare”

(16763) Daggen-Hartmann
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 9 december 2020

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Det hettade till rejält med fyra sekunder kvar mellan Timrå och BIK Karlskoga.
Utanför isen rök lagen ihop, där BIK-kaptenen Mikael Eriksson var rejält irriterad på Timrås Sebastian Hartmann.
– Hartmann sitter med skridskorna uppe på sargen och tycker att han är jäkligt skön och i princip sitter och hånar oss, säger "Daggen" till HockeyNews.se.
– Jag har inte så mycket att säga. Att gå ut och gråta i media tycker jag är larvigt, det där får stå för honom, säger Hartmann.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

På resultattavlan stod det 5–1 till Timrå och av matchen återstod bara 4,4 sekunder, när strålkastarljuset istället riktades mot spelarbåsen.

Där rök nämligen Timrå och BIK-spelare ihop, där det först såg ut att vara Christopher Liljewall och Mikael Eriksson som hade något otalt med varandra.

Eriksson fick också två minuters utvisning, precis som Jens Lööke och de två skrek på varandra från varsitt utvisningsbås.

Efter matchen berättar dock BIK-kaptenen att det inte var Lööke som var orsaken till irritationen, även om han sa så i en intervju med C More.

– Jag säger fel i intervjun, det är Hartmann som sitter med skridskorna uppe på sargen och tycker att han är jäkligt skön och i princip sitter och hånar oss, säger Eriksson till HockeyNews.se och fortsätter:

– Han sitter och hånar vårt bås när det står 5-1. Jag tycker inte att det är okej att sitta som han gör och hånfullt i princip håna vårt bås. Det är inte värdigt alls och jag säger till honom att ”stå upp för dig själv” men när det kommer till kritan så vågar han inte stå upp.

LÄS MER: Tjafset i toppmötet: ”Jag blir så jävla förbannad på sånt där” 

BIK-kaptenen var märkbart irriterad över det som utspelat sig.

– Hade det varit tvärtom och vi suttit sådär hade det blivit ett jäkla liv. Jag tycker inte att det är okej och när han får chansen att stå upp för sig själv så backar han, det är fegt och det är ovärdigt, säger han.

Timråforwarden Hartmann tar orden med ro.

– Jag har inte så mycket att säga. Att gå ut och gråta i media tycker jag är larvigt, det där får stå för honom. Det är kul att se att det kan bli känslor även utanför, säger han till HockeyNews.se.

Att det finns en hel del ont blod mellan Timrå och Karlskoga är inget som Hartmann hymlar om.

– De spelar ju på ett sätt som jag skulle säga är lite halvfult, men det måste de ju också göra då vi är tio gånger bättre än vad de är. De försöker snacka ned oss och vi spelar vårt spel, säger han.

Han tycker att det är fegt av dig att inte stå upp för dig?

– Det är onödigt att slåss mot en sämre spelare, det är bättre att han får spela och göra bort sig där. Det får stå för honom, jag spelar hockey.

LÄS MER: Spaningar från Timrå–BIK: "Rekordbra utan att göra 60 bra minuter" 

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)