Spaningar från Timrå–BIK: "Rekordbra utan att göra 60 bra minuter"

(16757) Timrå
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 9 december 2020

TIMRÅ. Timrå IK tangerade det allsvenska rekordet för segrar i rad genom att besegra Karlskoga med 5–1.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

UNIBET - ligans huvudpartner

Bredden imponerar
Mycket kring Timrå handlar, såklart, om förstakedjan med Jonathan Dahlén, Albin Lundin och Jens Lööke och de var också på hugget idag – men mot BIK Karlskoga hade Timrå enheter som fungerade till 100%. Fjärdekedjan rev och slet, tredjekedjan stod för två av målen och andrakedjan var pigga och hade bud på ett par mål. Om förstakedjan tidigare vunnit matcher för Timrå var kvällens seger frukten av ett rejält lagarbete.

Psykologiska mål
Man pratar ofta om psykologiska mål i sporten, och Timrå hade sin del av dessa mål ikväll. I första perioden hade BIK powerplay vid underläge 0–1, men misslyckades och direkt efteråt gjorde Timrå 2–0, innan man med 31 sekunder kvar av perioden gjorde 3–0. Efter att BIK reducerat till 4–1 fick man på nytt chansen i powerplay och hade några riktigt farliga lägen, men pucken ville inte. Istället kunde Timrå gör 5–1 ett par minuter senare.

Vart tar det vägen när man gör 60 bra minuter?
Timrå har 14 raka segrar, men ändå finns det förbättringspotential. I många av matcherna som slutat med seger har man gjort det som behövts, men inte särskilt mycket mer. Och så var fallet även mot Karlskoga. Ett par byten och individuella aktioner i vardera period gjorde att man, trots allt, kunde ta en relativt komfortabel seger i slutändan och tangera det allsvenska rekordet i antal segrar i rad. Det gör att det blir intressant att se hur det ser ut när man kommer upp i högsta nivå i en hel match.

Han är en attraktion
BIK Karlskoga gjorde inte sin bästa match för säsongen, men som alltid är ett hot för motståndarna och rolig att se spela ishockey är Linus Karlsson. Bytet från Karlskrona till Karlskoga mitt under förra säsongen verkar ha gjort forwarden riktigt gott. Bra fart på skridskorna, kreativ med pucken och ett vasst skott. Fortsätter han på den här vägen lär det inte dröja länge innan han blir nästa spelare att lämna BIK Karlskoga för spel i en högre liga.

Klev fram när han behövdes
Timrå kom ut i den tredje perioden och stod på hälarna, där man inte alls var med på BIK:s tunga forechecking och Fredrik Andersson kände sig tvingad till att ta time out 4.10 in i perioden. Gästerna skapade dessförinnan ett antal riktigt farliga lägen, men då klev Jacob Johansson fram med ett par riktigt svettiga räddningar för att hålla målet borta från ytterligare påhälsning. Johansson var kanske inte den största matchhjälten för Timrå, men visade att han är ett namn att lita på.

Timrå IK–BIK Karlskoga 5–1 (3–0, 2–1, 0–0)
Mål, TIK: Jacob Blomqvist 2, Jens Lööke 2, Per Svensson
Mål, BIK: Tor Immo