HockeyNews
PLUS

Dubbla glädjebesked för Rögle – Tambellini redo för comeback

(15258) Adam Tambellini
Bildbyrån

Publicerad: 25 november 2020

FacebookXWhatsApp

Virussmittan börjar ge med sig och Rögle siktar på att spela lördagens match mot Växjö.
Då ser succéförvärvet Adam Tambellini ut att göra comeback. Efter elva matchers skadefrånvaro är forwarden redo för spel igen. 

– Vi är glada att ha honom tillbaka i lineupen när vi återgår till spel, säger Chris Abbott till HockeyNews.se

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Adam Tambellini gjorde stor succé under sina inledande tre matcher för Rögle och hann med att göra två mål och fyra assist, men i en match mot Växjö i början på oktober ådrog han sig en skada som skulle hålla honom borta från spel fram till landslagsuppehållet i början på november. 


I takt med att laget åkt på covid-19, fått matcher inställda och att Adam Tambellini inte kunnat tränat som planerat har comebacken dröjt. 


Men nu är han äntligen redo för spel. 


– Han är tillbaka på is och vad jag hör ser han stark ut. Vi är glada att ha honom tillbaka i lineupen när vi återgår till spel. Jag vet att han är väldigt spelsugen efter sin frånvaro, säger sportchefen Chris Abbott som ser fram emot att få tillbaka Tambellini i laget:


– Det är enormt viktigt. Han visade att han kommer vara ett vapen för oss under de tre matcher han hann spela. Jag vet att han själv vill förbättra vissa saker som han inte är nöjd med, så han är väldigt ivrig på att få spela igen och hjälpa oss att vinna matcher. 


Om ni spelar på lördag så finns han med?


– Ja, jag förväntar mig att så är fallet. 


LÄS MER: Adam Tambellini tvingas till vila – så länge blir han borta


Rögle återgick till träning på is under onsdagen och virussmittan, som fått laget att ställa in fyra matcher börjar sakta men säkert ge med sig. 


– Jag tror att vi hade nio spelare som tränade igen och dubbelt så många som var här och gick igenom protokollet och utvärderades på cykel idag för att ta sig tillbaka i träning. Vi hoppas att hela laget ska kunna träna på is inom kort och att vi kan spela matchen på lördag, säger han.


Rögle ställs mot Växjö på hemmaplan på lördag om inget oförutsett händer. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)