HockeyNews
PLUS

Svenske stjärnan kontraktslös – så går hans tankar: ”Ingen stress”

(15023) David Ullström
Bildbyrån

Publicerad: 26 augusti 2020

FacebookXWhatsApp

Trots en stark säsong i schweiziska Biel ifjol är David Ullström, 31, fortfarande kontraktslös.
Här berättar han om framtiden, dialogen med HV71 och att han inte känner någon stress kring att göra klart med ny klubb.

– Det är en ny situation och inget jag är van vid, men jag tänker att både världen och hockeyvärlden måste få bukt med det här, säger han till HockeyNews.se.

HV71-fostrade David Ullström inledde fjolårssäsongen i KHL och Dinamo Riga, men fick lämna den lettiska klubben redan i början på oktober. Istället bar det av till Schweiz och Biel, där han gjorde stor succé och stod för 30 poäng på 28 matcher. 


Trots det har 31-åringen ännu inte fått något förnyat kontrakt och när säsongerna nu börjar dra i gång runtom i Europa står han fortfarande utan klubb – mycket tack vare den rådande pandemin. 


– Det är väl inte jättemycket som händer nu. Det är en ny situation och inget jag är van vid, men jag tänker att både världen och hockeyvärlden måste få bukt med det här och hitta någon lösning för att kunna lägga upp en framtid. Jag har ingen direkt brådska och känner ingen stress, tiden kommer att lösa det här, säger han när HockeyNews.se når honom hemma i Jönköping. 


Trots omständigheterna utesluter han dock inte att det kan bli en fortsättning i den schweiziska klubben. 


– Biel har varit aktuellt sedan i våras och är fortfarande aktuellt. De ska få bukt med sin finansiella situation, precis som alla andra klubbar. Det var tre importer som sajnade direkt efter säsongen, så det är ju bara en plats kvar, och de vet inte riktigt vad de vill göra med den platsen än, säger han. 


LÄS MER: Svenske stjärnforwarden kan stanna i Schweiz – men det här kan sätta stopp


Enligt schweiziska uppgifter vill Biel förnya med 31-åringen, men för tillfället har man valt att hålla i pengarna. 


– Hade det varit normala omständigheter så hade det varit en helt annorlunda situation och då hade jag nog varit sajnad nu. Men som jag sa, jag känner ingen stress, jag tror det kommer lösa sig. 


Finns det intresse från andra håll?


– Jo det finns det, men det har stannat vid intresse så här långt. Det har inte varit jättemånga bud, det har varit några stycken, men ingenting som känts hundraprocentigt än. Då är det lika bra att vänta. 


Var har intresset kommit ifrån?


– Det är väl främst lag från SHL, Tyskland och Schweiz som visat intresse och det är väl det jag är intresserad av också, främst Schweiz eftersom vi trivdes jättebra där nere med både hockeyn och familjelivet. Jag siktar på en fortsättning i Schweiz, men i dessa tider utesluter jag inget, säger han och fortsätter:  


– Det är skönt att de sköt upp ligan till 1 oktober i Schweiz, då har klubbarna lite extra tid på sig att få ordning på grejerna och sajna de sista spelarna. 


David Ullström har kontakt med moderklubben HV71. Foto: Bildbyrån

Precis som tidigare somrar har ryktena om en återkomst till moderklubben HV71 tagit fart. David Ullström bekräftar att han haft en dialog med klubben, men berättar att det i nuläget inte är aktuellt.


– Jag känner både (Johan) Hult och (Johan) Davidsson sedan länge. Vi träffas här och där, antingen i ishallen, padelbanan eller golfbanan. Man springer på varandra och de kollar av vad jag tänker, men jag deklarerade ganska tidigt att jag ville stanna i Schweiz. Jag tänkte att jag skulle sajna i Biel ganska omgående, men sen har det dragit ut på tiden. 


Nu är den spelskicklige centerforwarden hemma i Jönköping där han förbereder sig för nästa äventyr, men någon stress kring att hitta ny klubb känner han inte.

– Jag har min familj här och vi har en liten grabb, samtidigt som jag har alla träningsmöjligheter, så det går ingen nöd på oss. 


Om du inte får något i Schweiz, kan du tänka dig någon annan liga i Europa då?


– Ja, jag måste ju spela hockey liksom. Samtidigt är jag fullt inställd på att det kommer lösa sig i Schweiz, så pass bra säsong hade jag ifjol. Bara de får bukt på det här och får igång ligan så kommer klubbarna att börja sajna spelare. 


*** 

Gillade du artikeln? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha valfritt belopp till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)