HockeyNews
PLUS

Svenske stjärnforwarden kan stanna i Schweiz – men det här kan sätta stopp

(14247) David Ullström
Michael Erichsen/Bildbyrån

Publicerad: 12 juni 2020

FacebookXWhatsApp

David Ullström har haft ett par turbulenta säsonger bakom sig med spel i fem olika klubbar på fyra år.
Nu är forwarden högaktuell för en fortsättning i Schweiz och Biel-Bienne – men importregeln kan sätta stopp.

Han har haft svårt att hitta en fast plats sedan han återvände till Europa 2013 efter ett tre år långt äventyr i Nordamerika. David Ullström har bland annat hunnit med spel i KHL, SHL och NLA sedan dess, men även en till vända i USA när han spelade för Tucson Roadrunners i AHL.

Nu kan det däremot bli tal om en kontraktsförlängning för den tidigare HV-profilen som i vintras spelade för Biel-Bienne.

Enligt den schweiziska tidningen Bieler Tagblatt är Ullström en stark huvudkandidat att få förnyat förtroende hos klubben, men enbart om gränsen på fyra importspelare står kvar.

– Han är en toppkandidat om vi får starta säsongen med fyra stycken importspelare, säger Biel-Biennes general manager Martin Steinegger till tidningen. 

Förra säsongen spelade utöver Ullström, även SHL-bekantingarna Otso Rantakari och Anssi Salmela i laget. Men någon fortsättning ser det inte ut att bli för den finska backduon. Rantakari ser inte ut att få något förlängt kontrakt och Salmela ska enligt Steinegger tveka kring en fortsättning i klubben.

***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!