AnnonsDen tidigare juniorstjärnan ska studsa tillbaka: "Ska visa mina styrkor"


23 juli
Firad juniorstjärna i Kanada – men det var dags att leverera på seniornivå i Hockeyallsvenskan låste det sig för powerforwarden Hugo Leufvenius. 
Nu tar 21-åringen ett nytt avstamp i Hockeyettan.
– Det kommer att bli riktigt bra i Visby, säger Hugo Leufvenius till HockeyNews.se.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Hugo Leufvenius fullkomligt öste in poäng under två säsonger i den kanadensiska juniorligan OHL. Svensken vann interna poängligan i Sarnia Sting säsongen 2018/2019 då han levererade 81 poäng (37+44) på 66 matcher. 

Den juniorlandslagsmeriterade powerforwarden hade höga förväntningar på sig när han vände hem till Sverige inför fjolårssäsongen. Hockeyallsvenska Karlskrona lockade till sig Leufvenius –  men säsongen i Blekinge utvecklade sig inte alls som han hade tänkt sig.

Efter bara 26 matcher i Karlskrona bytte forwarden allsvensk miljö till AIK. Där fick forwarden ett litet lyft. 

– Jag avslutade säsongen i AIK helt okej, vilket var viktigt, säger Hugo Leufvenius till HockeyNews.se.


Hugo Leufvenius avslutade förra säsongen i AIK. Foto: Bildbyrån

21-åringen hade som mål att fortsätta spela i Hockeyallsvenskan, men i onsdags presenterades forwarden som ny spelare i Hockeyettan-klubben Visby/Roma. 

– Två av mina närmaste vänner spelar i Visby, Albin (Kedbrant) och Adrian (Elefalk), och de hade bara gott att säga om Visby. Efter att ha pratat med klubben kände jag verkligen att de tror på mig och ville satsa på mig. En annan anledning till att jag valde Visby är att jag har hört att de har väldigt duktiga ledare och tränare. Jag tror att jag kommer trivas riktigt bra där, säger Leufvenius.

Visby/Romas klubbchef André Lundholm ser Hugo Leufvenius som tidigare poängkungen Ryker Leers (nu i Nybro) ersättare.

– Vi har jobbat på att få hit Hugo ganska länge och det känns riktigt bra nu. Det är en spelare som har levererat stort genom åren. Bra storlek, bra skott och han är duktig framför kassen. Han kommer att få en stor roll hos oss.

LÄS MER: Stjärnorna har lämnat ön - så ska de ersättas

Nyckeln för Hugo Leufvenius, enligt honom själv, är att han ska hitta självförtroendet på isen igen.

– Jag gjorde det för svårt för mig själv i Karlskrona och det blev inte bra. Jag vill hitta tillbaka till det spel jag har haft tidigare säsonger och självförtroendet är en del i det. Jag spelar som bäst när jag har självförtroendet och i Visby ska jag visa mina styrkor.

Är du trött på epitetet "juniorstjärna"?

– Nej, det är jag inte. Jag hade två bra säsonger där borta och det var jäkligt bra för mig. Sedan så gick inte förra säsongen så bra, men jag ska studsa tillbaka, säger Hugo Leufvenius.

***

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons