Powerplayspecialisten om nya utmaningen: "Ett lag som kommer gynna mitt spel"

11 juli 2020
Efter en skadedrabbad och tung säsong i Kiruna IF säsongen 2018/2019 studsade spelskicklige backen Johan Grönquist tillbaka ordentligt.
Grönquist hade en fin säsong i HC Dalen – nu väntar nästa äventyr i Hockeyettan.
– Det klickade direkt när jag pratade med sportchefen i Kalmar, säger Grönquist till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Utanför isen blöder Kalmar HC i Hockeyettan rejält. Tidigare i veckan presenterades årsredovisningen. Omsättningen minskade med cirka två miljoner kronor jämfört med säsongen innan och landade på 7,5 miljoner kronor samtidigt som man gjorde ett resultat på minus 2,1 miljoner kronor i verksamheten.

Men på isen ser klubben ut att få ett hyggligt slagkraftigt lag som bör kunna blanda sig in i kampen om platserna till Allettan. 

På lördagen presenterade Kalmar en ytterst intressant backvärvning i form av powerplayspecialisten Johan Grönquist, som under förra säsongen hos seriekollegan HC Dalen levererade rejält. Totalt blev det 21 poäng från Grönquists klubba – 16 (!) av dem producerades i numerärt överläge. 

– Det rullade på bra för min del. Jag fick mycket speltid och stort förtroende i offensiven, säger Johan Grönquist till HockeyNews.se.

LÄS MER:
 Hockeyettanklubbens miljonförlust – nu minskar spelarbudgeten rejält

Förra säsongen var viktig för Grönquist, vars säsong i Kiruna IF 2018/2019 till stora delar spolierades på grund av en bruten fot.

Efter att tidigare ha spelat matcher för KRIF, Tranås och HC Dalen i Hockeyettan Södra är han nu alltså klar för sin fjärde klubb i serien.

– Jag gjorde tidigt klart efter säsongen för Dalen att jag ville röra på mig lite. Det var en del lag i Hockeyettan som var intresserade, men jag ville spela vidare i den södra serien. Jag trivs väldigt bra i serien och det klickade direkt när jag pratade med sportchefen i Kalmar. Det är ett lag som kommer att gynna mitt spel. De spelar med mycket fart och de står för en offensiv hockey, säger Grönquist.

LÄS MER: Grönquist het lirare i powerplay

Du har koll på det som händer utanför isen i klubben?

– Jag har full koll på det där, men det spelade ingen roll för mig. Roger (Nyström, sportchef i Kalmar) och jag har diskuterat det där och jag har full förståelse för deras kamp med ekonomin. Det var inget som stoppade mig från att välja Kalmar, säger Johan Grönquist.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.