HockeyNews
PLUS

Nyckelspelarna har lämnat ön – så ska de ersättas: "Inte det minsta orolig"

(14589) Adamsson/Leer
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 19 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Poängkungen Ryker Leer har lämnat för Nybro. 
Kaptenen Mikael Adamsson och grovjobbaren Adam Eriksson har lagt skridskorna på hyllan.
Dessutom finns det stora frågetecken runt finländske poängplockaren Teemu Huttus och klassbacken Nikolas Kobersteins framtid i Visby/Roma.
– Jag är inte det minsta orolig, säger klubbchefen André Lundholm till HockeyNews.se om kommande säsongs slagstyrka på truppen.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

I helgen blev det klart att Ryker Leer, som vann Visby/Romas interna poängliga om man räknar grundserie plus Allettan, lämnar klubben för spel i Nybro i Hockeyettan Södra. 

Ett kännbart tapp för Visby/Roma, som gärna hade sett den kanadensiske forwarden kvar i klubben.

– Det är en duktig spelare och han hade ett förslag från oss. Men meddelade att han hade fått ett ännu bättre erbjudande från Nybro, säger Visbys klubbchef André Lundholm till HockeyNews.se.

LÄS MER: Toppklubbens stjärnvärvning: "Ska vara en matchvinnare för oss"

Även rutinerade duon Mikael Adamsson och Adam Eriksson har lämnat klubben, eller rättare sagt, deras hockeykarriärer är över.

– Även om Mikael poängmässigt inte hade sin bästa säsong i fjol så har han varit vår kapten i många år och har betytt mycket för oss, både på och utanför isen. Adam Eriksson är en slitvarg som sällan får de stora rubrikerna, men även han kommer att saknas, säger Lundholm.


Efter tolv raka säsonger i Visby/Roma har Mikael Adamsson bestämt sig för att sluta. Foto: Bildbyrån

Den som totalt sett gjorde flest poäng under säsongen för ö-laget, den finländske centern Teemu Huttu, finns på Visby/Romas radar än – men det blir svårt att behålla honom på Gotland. Huttu var magnifik i playoff-spelet i och stod för 15 poäng (7+8) på sju matcher innan säsongen pausades på grund av coronapandemin. 

– Det är fortfarande öppet med Huttu, men jag vet att han har intresse från allsvenska klubbar. Men givetvis hoppas vi att han fortsätter hos oss. 

Även spelskicklige backen Nikolas Koberstein har kopplats till Nybro, men enligt Lundholm talar det mesta för att den NHL-draftade kanadensaren stannar i Nordamerika. 

– Jag tror inte att han återvänder till Europa. Han driver ett familjeföretag som tar upp mycket av tiden. Det krävs nog mycket pengar för att han ska känna att det är värt att komma hit igen. Vi får se, säger Lundholm.


Blir det lika mycket jubel för Visby/Roma kommande säsong? Foto: Bildbyrån


Ryker Leer ska ersättas och skulle inte Visby/Roma lyckas knyta till sig Teemu Huttu en säsong till, så ska både en center och en forward in. Även en spelskicklig back står på önskelistan.

– Just nu jobbar vi på att få in svenska spelare. Leers ersättare hoppas jag kunna presentera i veckan. Sedan har jag medvetet valt att ligga lite lågt med tanke hur det ser ut i hockeyvärlden just nu. Jag tror att det kommer att komma loss en hel del spelare från Nordamerika längre fram. NHL lär köra i gång nästa säsong framåt årsskiftet och samma lär väl gälla AHL och East Coast (ECHL). Sedan är det en del ligor i Europa som man inte vet om de ens kommer att köra i gång. Jag är inte det minsta orolig, vi kommer att ha ett jättebra lag när det blir dags för spel, säger André Lundholm.

Bland nyförvärven som kommit in vill André Lundholm lyfta fram backduon Herman Johansson (Vimmerby) och Olle Andersson (Modo, SuperElit).

– Herman är en stor och rörlig tvåvägsback som vi tror att det finns mer att hämta från. Olle Andersson från Sundsvall är en late bloomer som har haft en fantastiskt utveckling i Modos SuperElit-lag. Han ser intressant.

Andra nyförvärv som sticker ut målvakten Anton Malmborg från Halmstad som ska ersätta Daniel Marmelind (Västervik), samt SHL-meriterade Victor Sandberg från Färjestad och Hudiksvallscentern Albin Kedbrant.

***
Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)