Blomsten slutar på C More: "Hoppas andra möjligheter öppnar sig"


3 juli

Arto Blomsten lämnar C More efter 10 år.

55-årige VM-guldmedaljören är nu på jakt efter nya uppdrag.

– Jag hoppas att andra möjligheter öppnar upp sig. Det har varit fantastiskt kul under dom här åren, säger Blomsten till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Som aktiv gjorde Arto Blomsten 14 SHL-säsonger i karriären. Tio av dem i Djurgården och sedan två säsonger vardera i Frölunda och Västerås.

55-åringen drog över till NHL under tre år och när han idag blickar tillbaka på karriären kan Blomsten summera ihop tre SM-guld, ett VM-guld och ett VM-silver med Tre Kronor.

Efter drygt tio säsonger på C More kommer han och kanalen gå skilda vägar nu när kontraktet löpt ut.

– Jag minns inte exakt hur länge det är nu men tio år plus moms. När jag började hade jag ingen aning om vad det skulle innebära så jag hade inga förväntningar. Men tack vare kollegor och bildproducenter och alla andra så har man fått lära sig väldigt mycket och det har varit oerhört kul, säger Blomsten.

Blomsten i Tre Kronor. Foto: Bildbyrån

Rickard Segeborn, programchef sport på TV4 och C More:

– Arto är en skicklig expertkommentator och uppskattad kollega, och vi är väldigt nöjda med det fina jobb som han gjort i alla år. Men allt har sin tid och vi har valt att inte förlänga Artos avtal, då vi har för avsikt att förnya teamet emellanåt och fylla på med färsk erfarenhet från sporten. Arto kommer att finnas med runt vårt hockeygäng och vara redo att hoppa in vid behov.

Just nu fokuserar Blomsten på sitt civila arbete samtidigt som han håller öronen öppna efter nya uppdrag inom ishockeyn.

– Det är klart att jag är intresserad av att fortsätta inom kommenteringen. Det är ett väldigt roligt jobb så jag hoppas på några inhopp och att andra möjligheter öppnar upp sig.

Foto: Bildbyrån

Hur har åren på C More varit?

– Det har fungerat kanonbra med alla framför och bakom kameran. Jag har fått möjligheten att följa det bästa vi har i Sverige och dessutom fått göra VM. Det har varit en suverän tid och som sagt så hoppas jag kunna fortsätta i någon form.

Dick Axelsson "sajnade" med Djurgården i dagarna. Vad säger du om det?

– Dom ska nog inte matcha honom som en 24-åring så han orkar hålla uppe drivet i matcherna, då är han en av SHL:s bästa spelare. Man brukar säga att alla ska behandlas lika men det stämmer inte riktigt här. Det gäller att ha fingertoppskänsla.

•••

SE OCKSÅ: Samuel Fagemo: "Det är rätt läge nu"


••• 
Bra artikel! Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Annons

Annons