Annons

AnnonsEfter kritiken från förre stjärnspelaren – här är klubbens svar


30 maj
Efter att förre spelaren Jarkko Oikarinen riktat skarp kritik mot förre klubben Kalmar HC – har nu föreningen svarar ett i mejl till HockeyNews.se.
"Själv pratar jag hellre direkt med människor än via media", skriver sportchefen Roger Nyström i mejlet. 

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Det var tidigare i veckan som den förre poängkungen och profilen i Kalmar, Jarkko Oikarinen, gick till attack mot sin gamla klubb. 35-årige Oikarinen, som i våras avslutade sin karriär, är kritisk till hur saker och ting sköts i Hockeyettanklubben och sa bland annat att verksamheten var oprofessionell. 

– Det är mycket som är oproffsigt skött. Saker runt omkring, till exempel hur man för dialogen med spelarna och hela kittet. Och nu kommer alla som älskar hockey i staden kanske att döda mig, men det finns inte samma hockeytradition som det exempelvis finns i Tingsryd. Det går inte att jämföra. Sedan vill de som bestämmer i klubben mycket, men det känns som att inte kunskapen räcker till. Föreningen vill så himla mycket, det förstår jag. Men föreningen och organisationen var på division 2-nivå, och spelet på isen i Hockeyettan, sa Jarkko Oikarinen, som även hade åsikter hur den sportsliga ledningen förde dialogen med spelare, samt hur ungdomssektionen sköttes.

LÄS MER: Pensionerande poängkungens kritik mot gamla klubben: "Mycket som är oproffsigt" 


Jarkko Oikarinen. Foto: Tove Dolff


Nu kommer Kalmar HC med sin version. I ett mejl till HockeyNews.se bemöter klubben kritiken från finländaren.

Mejlet är skickat av sportchefen Roger Nyström, som även har svarat för klubbens räkning. 

"Jarkko har helt rätt i att vi är en organisation som drivs på ideella krafter (vi har nu inga anställda utöver A-lagsteamet). Det kanske gör oss "oproffsiga" men vi är i stället stolta över det ideella engagemang som finns. Ingen av oss i klubben jobbar alltså för pengarna, men vi respekterar att andra människor prioriterar höga löner. Vår ungdomsverksamhet fungerar jättebra, Jarkko var själv ungdomsansvarig under sina första år i klubben och vill han vara självkritisk så är det ett bra sätt att utvecklas. Han och alla andra är varmt välkomna att lägga mer tid i klubben utan ersättning, givetvis. Vi fick dessvärre besked häromdagen att Jarkko hoppar av det uppdrag han var erbjuden på vår ungdomscamp i sommar. Det var synd", skriver klubben bland annat i mejlet. 

Kommer Kalmar HC att träffa Jarkko Oikarinen framöver och diskutera dåtid och framtid?

"Jag har bokat ett möte med Jarkko nästa vecka, jag ska vara extra tydlig då så att vi förstår varandra. Själv pratar jag hellre direkt med människor än via media",  skriver Roger Nyström.

LÄS MER: Satsande klubben blöder - släpar efter med spelarlöner

I intervjun med HockeyNews.se antydde även Jarkko Oikarinen att skandalomsusade sponsorn Kambua påverkade klubben för mycket i vägval och när man skulle värva spelare. Något som klubben inte alls håller med om.

"Värt att ha i minnet att spelarlöner i A-laget kommer från flera huvudsponsorer. Det är inga sponsorer som styr vår spelarrekrytering och har aldrig varit så. Som svar på Jarkos påstående gällande Ivan Hansen vill jag härmed understryka att Ivan förstärkte sportgruppen december 2018 enbart på grund av hans breda hockeykompetens och ingenting annat. Dåvarande organisation var i stort behov av avlastning och frågan kändes självklar att ställa till en person med den erfarenheten som Ivan besitter", skriver Nyström.

LÄS MERStorsponsorn misstänks för grov brottslighet - klubben kallade till krismöte

När det gäller samarbetet med spel- och vadslagningsbolaget Kambua, vars avtal med hockeyklubben löpt ut – så är bolagets vd Stefan Sandström misstänkt för ekonomisk brottslighet och Ekobrottsmyndighetens utredning fortsätter.

Det är en månad sedan som Sandström greps och häktades, men släpptes på fri fot efter häktningsförhandlingar.

"När det gäller sponsorer följer vi svensk rättspraxis och låter rättsväsendet styra över domar som vi sedan följer", meddelar klubben.

På frågan på hur klubben mår i nuläget då det flesta rubriker är mörka svarar klubben följande:

"Kalmar HC går igenom ett stålbad, både ekonomiskt och organisatoriskt. Det är en komplex verklighet med en förening som växer i antal medlemmar, hungriga spelare som vill mycket, ledare och tränare på alla nivåer som älskar hockey, nära relationer med hockeyintresserade sponsorer och en organisation med eldsjälar som försöker räcka till. Vi är väl medvetna om att nästa säsong blir tuffare än nånsin, och alla som är med på vår resa mot nya mål är lika tuffa och har rätt inställning. Vi älskar hockey och bygger klubbens alla lag utifrån den glädjen".

"Ju mer media och andra som inte har hela bilden uttalar sig okunnigt och negativt om Kalmar HC desto starkare blir vi inom klubben. Vi är inte såna som ger upp, vi är Kalmar HC", avslutar klubben i mejlet. 

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.

Annons

Annons

Annons