HockeyNews
PLUS

Stjärnbackens skadebesked: "Finns en chans att han kan spela"

(13130) Erik Flood
Daniel Grozdanovsk/Magnus Ekeros/Montage

Publicerad: 11 mars 2020

VIMMERBY. Matchen hade knappt börjat innan Vimmerby hade roffat åt sig en 2-0-ledning. I samma tunga period av matchen linkade Hudiksvalls stjärnback Erik Flood av isen och spelade knappt mer i matchen. 
Nu är det oklart om det blir spel i returen på fredag i Hälsingland.

Det är ingen skelettskada, så vi får se hur han svarar på fysioterapeutens behandling. Det finns en chans att han kan spela på fredag, säger Hudiksvalls klubb- och sportchef Pär Langer till HockeyNews.se. 

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

I fredags var det klang- och jubel i Glysishallen. Laget spelade till sig en playoff 3-plats efter att ha ha hämtat upp ett 0–3-underläge mot Nybro under slutspurten av den tredje perioden. I förlängningen blev sedan stjärnbacken Erik Flood hela Hudiks hjälte. 

Lika muntert var det inte i Vimmerby i går. Eländet började redan innan matchen då det stod klart att stjärnkeepern Magnus Åkerlund inte kunde spela. Det fortsatte med att Vimmerby chockade Hudik genom att dundra in två mål på drygt tre minuters spel. Bara någon minut efter chockstarten linkade Hudiksvalls stjärnback Erik Flood av isen med enorma smärtor efter att ha åkt på en smäll mot axelpartiet. 

– Jag kom fel in i närkampen och åkte in i sargen. Vi försökte tre gånger med att tejpa och ta tabletter. Jag försökte ett byte i den andra perioden, men det gick inte, sa Erik Flood till HockeyNews.se efter matchen i Vimmerby.

LÄS MER: Spaningar från Vimmerby–Hudiksvall: På väg att göra något enormt 

Flood magnetkameraundersöktes i natt på sjukhus i Linköping. Det positiva för Floods del är det inte rörde sig om någon skelettskada. Men det är högst oklart om stjärnbacken kan spela i fredagens retur i Glysishallen.

– Vi får se hur han svarar på fysioterapeutens behandling gällande smärtan. Hade vi spelat i kväll (läs onsdag), så hade han förmodligen inte kunnat spela. Men procentsatsen finns att han kan spela på fredag, säger Hudiksvalls klubb- och sportchef Pär Langer till HockeyNews.se på onsdagsförmiddagen.

Från läktarplats fick en frustrerad Erik Flood se sitt lag förlora i Vimmerby. Foto: Daniel Grozdanovski/HockeyNews.se

Magnus Åkerlunds ersättare i Hudikmålet i går, Andreas Bosson, hade en tuff kväll i Vimmerby. Och frågan är om det blir Andreas Bosson, Oliver Tornerefelt eller rent av Magnus Åkerlund som står på fredag.

– Vi får se. Det beslutet tas nog i morgon eller på matchdagen ( läs fredag), säger Langer.

LÄS MER: Kvalserien skulle kunna ställas in: "Klubbarna som tar smällen" 

Erik Flood såg tredje perioden från pressläktaren och var enormt frustrerad när han såg matchen glida ifrån Hudiksvall, som var på väg in i matchen vid 1–2-läge. Men i stället slutade med en klar hemmaseger med 6–2.

– Vi är inte där i den första perioden och släpper på tok för mycket i slottet. Vi visste att de var farliga där, men vi kom inte alls upp i nivå och slarvade för mycket. 

Vänder ni detta?

– Vi vet att vi är bra på hemmaplan och har vunnit flera matcher på rad förr, så jag ser inga problem med att vi skulle vända på det, säger Erik Flood.

Spelar du på fredag?

– Det återstår att se.

LÄS MER: Underdogen tog taktpinnen efter tät drabbning

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS