HockeyNews
PLUS

Spaningar från Vimmerby–Hudik: På väg att göra en enorm bedrift

(13114) Vimmerbyjubel
Ossian Mathiasson/Dagens Vimmerby

Publicerad: 10 mars 2020

FacebookXWhatsApp

VIMMERBY. Kometlaget Vimmerby är på väg att göra något riktigt stort. Efter den övertygande 6–2-krossen hemma mot Hudiksvall är smålänningarna endast en seger ifrån att säkra en kvalseriebiljett. Här är HockeyNews.se:s reporter Daniel Grozdanovskis spaningar från matchen.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Pangstarten


Det var inget snack under de tio-tolv första minuterna av matchen. Vimmerby visade vilka som bestämde i Tigerkulan från första nedsläpp. Redan efter drygt tre minuters spel hade det ringt både en och två gånger bakom Andreas Bosson i Hudiksvalls-målet. Det var mäktigt att se tränaren Phil Horsky släppa lös sina tigrar. Vilken fart och frenesi det var och flera Hudiks-spelare var vilse i pannkakan.

Poängkungen Roman Semjonovs två tidiga fullträffar fick i gång publiken i den gamla, men fräscht upprustade, gamla ladan.

Roman Semjonovs


Det går att lyfta fram många lirare i Vimmerby den här kvällen. Men i slutändan handlar hockey om att göra mål och där stack poängkungen Roman Semjonovs ut rejält i kväll. Han drog i gång hemmapubliken genom att göra två tidiga mål och i tredje perioden hade Semjonovs en assist.

Vilken drömsäsong Semjonovs har haft. I playoff-spelet har han gjort tio poäng på sex matcher och det känns som att 25-åringen nu är byxad att spela på en högre nivå framöver.

Bosson spelade upp sig, men...


Hudiksvalls målvaktsstjärna Magnus Åkerlund kom inte till start efter smällen senast mot Nybro. Relativt oprövade Andreas Bosson, som ändå bara släppte in ett mål mot Nybro i två och en halv period, fick veta att han levde tidigt i Vimmerby. Det small två gånger under matchens tre första minuter och självförtroendet lär inte ha ökat hos 20-åringen. Men den unge keepern visade mental styrka och spelade upp sig betänkligt och kan inte lastas för förlusten på några sätt, även om han inte stod pall när det väl gällde i den tredje perioden. Sex mål är en rejäl smäll för Hudiksvall.

Frågan kvarstår –  är Andreas Bosson keepern som spelar Hudiksvall till en kvalserie? Frågan kvarstår efter den här kvällen i Småland.

På väg att skriva historia


Kristianstad har varit framme i playoff 3 ett par gånger genom att spela sig dit via fortsättningsserien. Men där har det tagit stopp för skåningarna. Nu kan Vimmerby vara på väg att lyckas.

Vimmerby har spelat bort lag som Kalmar, Kallinge/Ronneby och Huddinge. Varför skulle de inte lyckas med att vinna en av två matcher i Hälsingland? Laget vann båda matcherna borta mot Kallinge och vann även i Huddinge. På fredag kan det skrivas historia i Glysishallen.

Floods status?


Han pangade in den avgörande pucken och blev stor hjälte i Glysishallen i fredags mot Nybro. Erik Flood är förmodligen Hockeyettans bästa back, men redan tidigt i matchen i Vimmerby åkte stjärnbacken på en smäll mot överkroppen och linkade av isen med smärtor. Efter det spelade Flood sporadiskt efter smällen och saknades i de avgörande lägena i matchen. Den tredje perioden såg han från pressläktaren.

Frågan är nu om Flood kan spela på fredag? Om inte – har Hudiksvall verktygen för att ta sig tlll kvalserien utan båda sina två största stjärnor Magnus Åerklund och Erik Flood?

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)