HockeyNews
PLUS

Brynäsprofilen: ”Jag skäms, det är otroligt tomt just nu”

(13025) Brynäs
Bildbyrån

Publicerad: 5 mars 2020

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Brynäs har spelat färdigt för säsongen. Efter kvällens 6–4 förlust mot Rögle står det klart att Gävleklubben missar slutspel för andra säsongen i rad.
– Jag skäms, det är otroligt tomt just nu, säger klubbprofilen Jacob Blomqvist.
– Som alla andra i vår organisation är jag otroligt besviken just nu, säger tränaren Ove Melin.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Brynäs kom tillbaka från ett tvåmålsunderläge och hade 2–2 mot Rögle i mitten av den andra perioden, men två mål bakåt inom loppet av 29 sekunder släckte hoppet om fortsatt spel den här säsongen. Trots ett försök i tredje perioden lyckades man inte komma ikapp och därmed står det definitivt klart att laget missar slutspel – för andra säsongen i rad. 


Efteråt var det många tomma blickar bland Brynässpelarna, och en som lider lite extra är trotjänaren Jacob Blomqvist. 


– Jag skäms, det är otroligt tomt just nu. Det är en stor ära att spela i Brynäs och vi måste prestera mycket, mycket bättre än vad vi gjort den här säsongen. 


– Det känns otroligt jävla surt. Det är inte idag vi torskar slutspelsplatsen, det har varit en otroligt lång och tung säsong där vi inte kommit på det rätta spåret. Vi har sökt hela året efter ett vinnande koncept, men vi inte hittat det, säger Jacob Blomqvist. 


Vad är det som har saknats, tycker du?


– Det är otroligt svårt att stå och säga här just nu. Men det är mycket som inte har stämt för oss.


LÄS MER: Spaningar från RBK-BIF: ”Inget annat än ett stort fiasko”


Brynäs hamnade i brygga tidigt under säsongen och i januari tog klubbens förtroende för den dåvarande huvudtränaren Magnus Sundquist slut. Istället valde man att satsa på en ledarstab med Ove Melin, Mikael Holmkvist och Robin Danielsson. 


Men trots ett bättre poängsnitt under den nya ledarstaben nådde man inte hela vägen till den nysatta målsättningen, att knipa en play in-plats. 

– Jag är fel man att stå och summera varför det blev som det blev. Brynäs, som organisation kommer att få sätta sig ner efter säsongen och reda ut det, säger huvudtränaren Ove Melin. 


Hur tycker du att laget har utvecklats under er ledning?


– Oj, otroligt svårt att säga såhär tätt inpå. Som alla andra i vår organisation är jag otroligt besviken just nu. Det är en tuff fråga att svara på. 


Hur ser du på din framtid i klubben, har du haft några diskussioner med klubbledningen?


– Nej, jag och ”Honken” och Robin fick till oss att vi skulle leda laget tillsvidare och vi har vetat hela tiden att Brynäs letar efter en head coach, det kvarstår, så vi har bara stoppat huvudet i sanden, gasat och gjort allt vi kan och lite till för att hjälpas åt tillsammans med laget. 


Vill du fortsätta?


– Jag har kontrakt med Brynäs, så att jag kommer jobba i Brynäs både hoppas och tror jag. 


Det återstår tre matcher på säsongen och på lördag väntar derby mot Leksand. Men klubbprofilen Jacob Blomqvist tror att det blir svårt att ladda om. 


– Det blir tufft att göra det som det känns just nu, men vi måste spela för fansen. Vi måste självklart gå för fullt och försöka vinna de här matcherna, men just nu känns det jävligt tungt, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)