HockeyNews
PLUS

Spaningar från RBK-BIF: ”Inget annat än ett stort fiasko”

(13021) Rögle
Bildbyrån

Publicerad: 5 mars 2020

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Efter kvällens 6–4 förlust mot Rögle står det definitivt klart att Brynäs missar slutspel den här säsongen. Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Mattias Persson gjorde från matchen. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Inget annat än ett stort fiasko


Efter kvällens förlust står det definitivt klart att Brynäs kommer att missa slutspel, ett stort fiasko med tanke på spelarmaterialet den sportsliga ledningen satte ihop inför säsongen. Det är mycket som gått emot Brynäs, men att det skulle få gå så lång tid innan man sparkade Magnus Sundquist är inget annat än konstigt. Sen är det alldeles för många spelarrekryteringar som inte blivit vad man förväntade sig. Nu handlar allt om att träffa rätt i kommande tränarrekrytering, för nu har man inte råd att sparka fler tränare. Med rätt tränare finns alla möjligheter för Brynäs att bli en utmanare till guldet igen – ja till och med redan nästa säsong. 


Första målet och poängen i SHL för Röglejunioren


Det har mestadels blivit matcher som extraforward för Rögles unge forwardstalang Melker Eriksson, 19, men med Leon Bristedt på skadelistan fick han chansen från start mot Brynäs. Och som han förvaltade förtroendet, på pass från från Kodie Curran såg han till att göra det viktiga 3–2 målet som gjorde att Rögle hittade tillbaka i matchen efter två tunga Brynäsmål. Målet var hans första poäng i SHL. Sedan passade han även på att assistera till 5–2 målet när han fann en fri Mattias Sjögren i slottet. 


Brynäs enorma problem med kontringarna


Brynäs har haft problem med kontringsstarka lag hela säsongen, likaså ikväll. Vid 1–0 målet kontrade Erik Andersson och Taylor Matson in ett mål i boxplay. Strax därefter drog man på sig ett straffslag efter att Dennis Everberg fått fri gata mot mål från egen zon. I den första perioden räknade jag till fyra farliga kontringar – och man verkade inte lära sig av misstagen inför den andra perioden med tanke på att man släppte in sitt fjärde mål på exakt samma sätt. Det är så klart för sent på säsongen för att åtgärda det nu, men helt klart något den nya tränaren måste jobba bort till nästa säsong. 


Här borde Brynäs gå all in 


I går stod det klart att den förre Frölunda och HV-backen Adam Almquist får lämna sin KHL-klubb Admiral Vladivostok efter säsongen. Nu är han högaktuell för en återkomst till SHL och då borde Brynäs gå all in. Backsidan har varit ett stort problem för Gävlelaget hela säsongen och i Almquist har man chansen att knyta åt sig en riktigt bra SHL-back som kan ge laget offensiv klass till nästa säsong. Så mitt råd är att man bör göra allt man kan för att få honom sajnad. Lyckas man? Inte helt säkert med tanke på att konkurrensen lär vara stor, men man bör i alla fall göra ett försök. 

Adam Almquist vore ett fint tillskott för Brynäs, menar Mattias persson. Foto: Bildbyrån

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)