HockeyNews
PLUS

Glädjebesked för Frölunda – backen flygs ner och spelar finalen

(12366) Roger Rö
Bildbyrån

Publicerad: 3 februari 2020

FacebookXWhatsApp

HRADEC KRÀLOVÈ. Backen Theodor Lennström var inte med på Frölundas flyg ner till Tjeckien tidigare idag. Nu kommer ett glädjebesked – han flygs ner ikväll och ser ut att kunna spela finalen mot Mountfield med hjälp av ett specialskydd.
– Vi har inte tagit med någon som inte har någon chans att spela, säger tränaren Roger Rönnberg till HockeyNews.se.

Jacob Peterson, Rhett Rakhshani, Patrik Carlsson och Theodor Lennström saknades alla när Frölunda vann mot Leksand i lördags. 

När laget flög till Tjeckien för tisdagens CHL-final under måndagen var alla utom Sebastian Stålberg (ska bli pappa) och Theodor Lennström med. Det mesta talade för att båda skulle missa matchen, men nu kommer glädjande besked för Roger Rönnberg. 

– Theodor Lennström är på väg. Han kommer ner i kväll och landar snart, sa Roger Rönnberg på kvällens presskonferens. 

Och mycket talar för att han kommer kunna spela finalen – med hjälp av ett specialskydd. 

– Vi har inte tagit med någon som inte har någon chans att spela, säger han.  

I övrigt var tränaren Roger Rönnberg fåordig kring hur laget kommer formera sig. Klart är i alla fall att Sebastian Stålberg missar matchen. 

LÄS MER: 

Fagemo uttagen i Tre Kronor - laddar för CHL-final

Frölunda har gång på gång varit uträknade i CHL den här säsongen, men man har vänt underläge i samtliga slutspelsmatcher, i åttondelsfinalen mot Färjestad, i kvartsfinalen mot Biel och även i semifinalen mot Luleå. 

– Vi har haft kniven på strupen hela vägen. De första förlusterna i grundserien (gruppspelet) gjorde att allt blev knivskarpt, sen har vi fått spela avgörande matcher hela vägen i CHL och det är nyttigt. Vi lär oss mycket av det, säger han. 

Det är till och med så att Roger Rönnberg själv tvivlat i vissa stunder, men laget har motbevisat honom gång på gång. 

– Det har funnits tyngre stunder. Mot Färjestad borta när det stod 5–0 och de har öppet mål till 6–0, det är klart att det var uppförsbacke. Men samtidigt vet vi hur snabbt det vänder. När vi ligger under med två mot Biel och tar ut målvakten och Biel bommar öppet mål två gånger så var det inte så att man trodde att vi skulle stå där och vinna.

Vad är det som gör att ni gång på gång lyckas plocka fram de här topprestationerna när det behövs som mest?

– Jag tror att vi har en grupp som är byggd för att spela playoff-hockey. Vi jobbar varje dag för att vara bäst när det gäller och för att kunna klara av svåra utmaningar.

– Det sitter i spelarna, det sitter i kärntruppen och i erfarenheten. Det finns inte så många svenska spelare eller någon som vunnit så mycket eller spelat så många avgörande match som vår kapten (Joel Lundqvist). Nu har vi ett gäng där bakom som också har den erfarenheten, med (Ryan) Lasch och våra svenska kärnspelare.

På presskonferensen fanns också Mountfields tränare Vladimir Ruzicka och kaptenen Radek Smolneka, med ett förflutet i Timrå och Modo. Han sa följande inför matchen: 

– Vi vill bli det första tjeckiska laget att vinna den här titeln. Frölunda har visat att det är en topporganisation i Europa de senaste åren. Vi måste vilja mer och det lag som vill mer än det andra kommer vinna titeln, säger han. 

Nedan har ni en intervju med Frölundakaptenen Joel Lundqvist inför finalen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)