Frölundas stjärnforward uttagen i Tre Kronor – laddar för CHL-final


3 februari

HRADEC KRÀLOVÈ. Frölundas stjärnforward Samuel Fagemo, som nyligen blev uttagen i Tre Kronor,  avstod måndagens träning inför tisdagens CHL-final – men någon fara för spel är det inte.
– Jag fick en smäll mot ljumsken i lördags, så jag vilar bara upp mig inför matchen, säger han när HockeyNews.se träffar honom.


Annons

Frölunda har anlänt till Tjeckien och Hradec Králové där morgondagens CHL-final spelas mot hemmavärden Mountfield. Under måndagseftermiddagen körde laget ett lättare träningspass, men det var en del spelare som klev av tidigare och vissa som inte tränade alls. 

En av spelarna som avstod isträningen var Frölundas stjärnforward Samuel Fagemo, men han kommer med klara besked när HockeyNews.se frågar honom efteråt: 

– Jag fick en smäll mot ljumsken i lördags, så jag vilar bara upp mig inför matchen. Det är absolut ingen fara, säger Samuel Fagemo. 

För ett år sedan var han med och sänkte München i CHL-finalen på hemmaplan. Ett minne han kommer ha med sig resten av livet. 

– Det var jättespeciellt. Det var första titeln med Frölundas A-lag för mig på seniornivå, så det var en härlig upplevelse, säger han. 

Samuel Fagemo blev målskytt när Frölunda tog guld i CHL i fjol. Foto: Bildbyrån

Nu är du ett års erfarenhet rikare. Vad tror du det betyder inför morgondagen?

– Det betyder mycket att ha varit med och spelat en final tidigare, så det är klart att det hjälper en. Men man ska inte tänka för mycket, det är en ny match och en ny final. Det ska bli jättespännande och jag är jättetaggad. 

Efter ett starkt JVM med Juniorkronorna har Samuel Fagemo hittat formen hemma i Frölunda och på de senaste åtta matcherna har han stått för sju poäng (3+4). Han är en av spelarna göteborgarna ska förlita sig när Mountfield ska besegras och ett nytt guld ska bärgas. 

–  Det gick bra på JVM och det är klart att det stärker självförtroendet jättemycket, så det är klart att det blivit en extra boost. 

– Jag tycker att jag har spelat bra. Jag har slitit på här hemma och försökt vara en offensiv spelare  varenda match. Jag tycker att vi har fått bra utdelning på slutet. Det är kul med hockey just nu, säger han. 

Tisdagens motståndare spelar till vardags i den tjeckiska ligan, där man för tillfället placerar sig på en åttondeplats. Men trots det vet Frölunda om att det kommer bli en tuff match. 

– Det är ett väldigt bra lag som sätter hög press och spelar man man-spel, så det gäller att vi kommer ut bra som lag och vinner våra dueller en mot en. Det blir en spännande och rolig match, säger han. 

Mountfield besegrade Frölundas seriekonkurrent Djurgården i CHL-semifinalen och då var det det fysiska spelet som banade väg för tjeckerna. Det är en av sakerna Frölunda har pratat om inför mötet. 

– Det gäller att vi är med på det och spelar tufft tillbaka, det kommer bli en tuff final, säger han.

På måndagskvällen blev det klart att Samuel Fagemo ersätter Jacob Josefson (sjuk)  i veckans Beijer Hockey Games. 

FOTNOT: Mer information om Frölundas finallag kommer efter presskonferensen klockan 18:00 på måndagskvällen.

Annons

Annons