HockeyNews
PLUS

Inför Allettan: Borlänge – ”hade kanske skakat och haft panik”

(11548) Patrik Elfsberg / Borlänge
Skärmdump Borlänge Youtube

Publicerad: 18 december 2019

FacebookXWhatsApp

Som uppladdning inför seriepremiären har HockeyNews.se bett profiler från samtliga Allettan-lag att svara på frågor om seriefavoriter, sevärda spelare, heta rivaler och en hel del annat.
Komplett med HockeyNews tips av de kommande Allettan-serierna.
Idag presenterar vi Borlänge.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Lag:

Borlänge
Serie: Hockeyettan Norra (Tvåa i Hockeyettan Västra)
Vem: Patrik Elfsberg
Varför: Viktig center och kapten som gjorde 22 poäng (1+21) på 19 grundseriematcher.


Hur recenserar du din egen och lagets insats under grundserien?
– Lagets insats har varit ganska väntad, lite upp och ner. Det tog ganska lång tid innan vi fick ihop det och när vi fick det hade vi halva laget borta, det har varit en rörig höst. Trots det har resultaten varit bra. Men hade ändå hopats på mer, speciellt att vi lyckats ta fler poäng av Grums och Mariestad än vad vi gjorde. Hösten är godkänd, men med hopp om att det finns mer att kräma ut.

– Jag vill säga att jag varit helt oduglig och har lidit av en fruktansvärd måltorka, det har jag inte varit med om tidigare. Det har trillat in en del assist, men jag har större krav än så. Ändå får man väl säga att helheten är helt okej. Allt som allt är det precis som för laget att jag kan steppa upp mer. För fyra, fem år sedan hade man kanske suttit och skakat och haft panik över måltorkan, men nu har man ju varit med ett tag och vet att det finns mer att hämta och god tid att komma igen.

Vilka anser du är seriefavoriter i er Alletta?
– Jag skulle säga Östersund, de sopade hem den norra serien tillslut. Det var tight redan ifjol när jag mötte dem med Hudiksvall och de har fått behålla mycket av sitt lag och förstärkt. De är ett lag som är samspelt.

Vilka lag missar playoff?
– Jag skulle tippa på Vallentuna och Kiruna IF. Dels för att de flesta andra lagen har varit med och spelat i Allettan förr. Båda de här gängen har varit uppstickare som gjort en bra höst, men det känns som att det blir lite annat efter jul.

Vilket blir det hetaste motståndet för er del?
– Jag skulle säga Hudiksvall eller Östersund. Jag har mer personligen för Hudiksvall i och med att jag spelade där. Jag har kontakt med många i laget fortfarande och det har ju gått en del spelare mellan klubbarna. Det var snälla men tighta matcher ifjol, en gick till sudden och den andra till straffar. Men så är ju inte vi något särskilt tufft lag så man kan kanske inte vänta sig nåt annat.

Vad är rimligt att förvänta sig av Borlänge i Allettan?
– Jag har tänkt lite på det, vi är ganska oprövade, det är många spelare som inte spelat i Allettan tidigare. Vi vill förstås vara med och slåss om de första tre platserna, men det är svårt att sia om var vi ligger. Jag hoppas att vi kan få jobba på i lugn och ro för att hitta rätt i slutet av februari. Det tråkiga svaret är att vi ska till playoff. Det känns bra och rimligt och är förhoppningsvis något vi kan utnyttja att inte vara favoriter.

Vilken/vilka spelare i ert lag borde publiken hålla ett extra öga på?
– Markus Persson är ju ganska självklar så jag kanske ska försöka lyfta någon annan. Jag hoppas att det släpper för Jacob Thor, där finns mer att hämta. Det är en av de snabbare spelarna i ligan, men det har inte lossnat riktigt för honom. Han har en hög arbetskapacitet och han sliter lika mycket åt båda hållen, men han har en offensiv uppsida.

Vilka blir de största profilerna i Allettan?
– Magnus Åkerlund i Hudiksvall så klart, han är en av de största profilerna i hela ligan. Verkligen en jätteprofil. När jag kom till Hudiksvall med mitt dalmål var det första han sa till mig ”fan va gött med en till skåning i laget” och tog mig i hand. Jag brukar inte ha svårt att svara, men jag stod mållös. Det är en pajas, han är guld värd att ha i ett lag och ganska skaplig på isen. Sen är ju Magnus Isaksson och Joakim Högberg i Piteå roliga att se.


HockeyNews.se tippar

1. 

---------------

2. 

3. 

---------------

4. 

5. Borlänge

6. Hudiksvall

7. 

8. 

---------------

9. 

10. 


Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)