HockeyNews
PLUS

Klubbens vädjan – Leo: "Kan inte lyssna på allt"

Leo Carlsson Shoot The Puck
ANNONS

Publicerad: 25 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Anaheim Ducks ledning efterlyste en viktökning på omkring åtta kilo.
Leo Carlsson har lagt på sig 4-5 kilo muskler – det får räcka för den svenske supertalangen.
– Man kan inte lyssna på allt. Jag känner min kropp bäst, säger framtidsmannen när han gästar Hockeynews videopodd "Shoot The Puck".

ANNONS

Leo Carlsson hade på många sätt en drömsäsong i NHL som 18-åring, han stod för 29 poäng på 55 matcher och visade att Ducks ledning gjorde rätt som valde honom efter Connor Bedard i NHL-draften.

Anaheims önskan

Nu handlar det om att ta steg mot att bli en dominerade superstjärna i ligan – och klubben kom med tydliga direktiv inför säsongen.
– När jag kom hem och vägde jag 88, de sa jag skulle väga 96. Det kan bli tufft det..., säger han.

Det blev inget VM-spel i våras på klubbens uppmaning.
– Anaheim var inte alls sugna, och det var kanske ganska smart för mig också. Man var ganska trött, det låter ju dåligt när man säger det så till alla fans men jag hade också haft en hjärnskakning och knät var paj också. Det var lite allt möjligt som hängde ihop där, berättar Carlsson.

ANNONS

"Känner mig kropp bäst"

I dag är han större och starkare.
– 4-5 kilo i alla fall. Det är jag väldigt nöjd med och jag har behållit snabbheten också och det tycker jag är bra, säger han.

Carlsson säger också om NHL-klubbens vädjan om vikten och fysiken:
– Växa och gå upp skulle jag ha gjort den här sommaren. Kanske lite för mycket än vad jag tycker men ja, man kan inte lyssna på allt. Jag känner mig kropp bäst och man lyssnar på Anaheim men jag har också en fystränare här som jag litar mycket på så det blir en blandning av vad vi tycker och vad dom tycker. Så länge man kommer till campen väl förberedd och ser bra ut så borde dom vara nöjda tycker jag.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln