HockeyNews
PLUS

Därför tvekar Modo att värva från Nordamerika

(32049) Adam Pettersson Sampo Ranta
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 11 februari 2024

FacebookXWhatsApp
KARLSTAD. Modos sportchef Henrik Gradin är i Karlstad och letar nyförvärv innan transferfönstret stänger på torsdag.
Nyligen var han i USA i samma ärende – men där finns det ett problem.

Henrik Gradin är ute på en miniturné i landet för att om möjligt hitta förstärkningar till Modo. Den 15 februari stänger transferfönstret.

Under helgen har han varit i Karlstad på Beijer Hockey Games där förutom Tre Kronor även Finland, Tjeckien och Schweiz deltar.

– Det är väl klart att vi tittar, som all andra. Marknaden är ju, alla säger samma sak, men den är ju verkligen död. Det kommer nåt namn här och där, och det kanske dyker upp nåt på slutet, men vi har väl tänkt försöka addera en forward i alla fall. Sedan får vi se om det blir en bredd eller om det blir en topp. Det blir väl på vad som händer, men nånting ska vi i alla fall försöka ta in, säger Gradin till Hockeynews.

Det låter som du funderar över några alternativ?

– Jag kan inte säga att jag har en massa alternativ. Vi har några vi tittar efter. Vi kan gå bet och det blir noll. Samtidigt gick vi in i det redan vid jul, att när vi bröt med (Mikael) Ruohomaa, så måste vi ha inställningen att det är det här vi kommer att slutföra säsongen med.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Det var den 6 januari som Ruohomaa spelade sin sista match för Modo. Efter skadefrånvaro och problem att leva upp till de förväntningar Modo hade på den VM-meriterade centern kom klubben och spelaren överens om att bryta samarbetet.

Han fortsatte till Frölunda. Och en dryg månad efter Ruohomaas flytt står Modo utan en klar ersättare.

Den risken fanns?

– Ja, den risken finns absolut. Vi gör väl som alla andra, vi söker. Och vi hoppas kunna ta in nånting i alla fall, säger Gradin och låter lugn.

Modo uppges, enligt Örnsköldsviks Allehanda, även fundera på att dumpa forwarden Logan Hutsko kommande vecka eftersom han inte heller har lyckats leva upp till önskad nivå efter ankomsten från Oskarshamn under säsongen. Hutsko har haft svårt att platsa.

LÄS MERProfilerat nyförvärv på väg bort från Modo

Nyligen var Henrik Gradin i USA och hade möten med Colorado, NHL-klubben han scoutar för, och spanade även efter nyförvärv.

– Vi tittar väl lite där. Men samtidigt, får vi in nånting därifrån så är den nästan två veckor bort innan den kan spela i och med allt med arbetstillstånd och allting, säger Modos sportchef om problematiken med att värva från Nordamerika.

I Beijer Hockey Games fick han se Modo-målvakten Lassi Lehtinen göra en bra match för Finland i 4–2-segern mot Tjeckien.

– Jag tycker han har gjort en kanonmatch. Han har varit riktigt bra, säger Gradin belåtet.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!