HockeyNews
PLUS

Costmar hyllas i Djurgården – men snart är lånet över

(30420) Arvid Costmar
Bildbyrån/Mattias Ek, Hockeynews
ANNONS

Publicerad: 4 december 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. LHC-lånet Arvid Costmar har spelat sju matcher med Djurgården. Då har laget tagit 19 av 21 poäng.
Och det har kostat tre stygn mellan ögonen.
– Ganska bra facit hittills. Kul att kunna hjälpa Djurgården och det är bra för min utveckling, säger Costmar till Hockeynews.
ANNONS

När Djurgården besegrade Västerås i fredags med 7–3 blev en blodig bild på Arvid Costmar snabbt viral där han stod i sitt spelarbås och röt ifrån ut mot isen.


Han har fått massor av respons efter matchen och den bilden.

ANNONS


– Det ploppar upp lite här och var på sociala medier. Det är ju roligt, säger Costmar efter 5–3-vinsten mot Almtuna på Hovet.


ANNONS

Läskig bild, men roligt, alltså?


– Ja, all publicitet är väl bra?

Costmar fick en motståndarklubba rakt över näsan och tvingades sy tre stygn. Sedan kunde han fortsätta matchen.

– Det var tur i oturen. Verkligen. Det får man säga.

ANNONS


Hann du bli skraj?


ANNONS

– Så fort det kommer upp nåt i ansiktet blir man lite orolig och så där, men jag kände direkt att ögonen hade klarat sig så som jag sa, det var tur i oturen.

Arvid Costmar har stått för två mål och tre assist på sju matcher för Djurgården i Hockeyallsvenskan. Det var när Michael Holmqvist tog över som huvudtränare i Djurgården efter Johan Garpenlöv som Costmar lånades in från SHL-klubben Linköping.


ANNONS

– Jag tycker att han bidrar med, för det första, ett ruggigt bra grundjobb i allt vad han gör. Oerhört seriös och vill bli bättre varje dag. En stabilitet för oss. En kraft för oss egentligen både i boxplay och fem mot fem och det har inte blivit så mycket powerplay men det finns en riktigt bra hockeyspelare som hjälper oss på ett jättebra sätt, säger Michael Holmqvist.


ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

ANNONS


Costmar själv är blygsam.


ANNONS

– Jag försöker väl bara spela mitt spel. Bidra med det jag är bra på och har kommit in i det bra tycker jag. Jag får mycket istid. Det är skitkul att vara här och hjälpa Djurgården att vinna hockeymatcher. Ganska bra facit hittills. Kul att kunna hjälpa Djurgården och det är bra för min utveckling.

Djurgårdens facit med Arvid Costmar i gänget är alltså sex segrar på sju matcher och 19 av 21 poäng. Det har bara blivit en övertidsförlust borta mot Björklöven.


ANNONS

LÄS MEREk: Det börjar faktiskt likna ett lyft, Djurgården


– Jag vet inte hur det var innan så jag har svårt att jämföra med hur det var då, men det känns som gruppen är jävligt tajt och vi har kommit ihop bra och vi kämpar och sliter för varandra i 60 minuter kväll ut och kväll in. Gör man det över tid brukar vinsterna komma.

Från Linköpings sida är det sagt att Arvid Costmar är utlånad till Djurgården fram till det är dags för JVM. Det börjar närma sig. LHC-duon Filip Bystedt och Fabian Wagner är högaktulla för turneringen och Linköping har dessutom centern Markus Ljungh skadad.

ANNONS


– Jag vet inte så mycket mer än att jag ska tillbaka dit vid JVM är det sagt. Men jag tänker inte så mycket på det utan tar det lite dag för dag. Mitt fokus är här och nu och hjälpa Djurgården att vinna hockeymatcher, säger Costmar.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln