HockeyNews
PLUS

Brynäs besked i kaoset: Anmäler inte Tingsryd

(29986) Brynäs Johan Alcén
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 november 2023

FacebookXWhatsApp
Förbundet la bollen i Brynäs händer.
Nu skickar de tillbaka den:
”Vi tycker inte det åligger Brynäs IF att anmäla en annan förening för att få klarhet i vad regelverket säger, vi förväntar oss och utgår ifrån att de som ansvarar för tävlingsreglerna reder i frågan”, skriver Brynäs sportchef Johan Alcén i ett sms till Hockeynews.
ANNONS
Det var under gårdagens match mellan Brynäs och Tingsryd som smålänningarna råkade registrera J20-spelaren Algot Blomdahl-Arnoldsson som nummer 22 när det egentligen var Pontus Netterberg som spelade i tröjan.

När misstaget upptäcktes plockades Netterberg av isen – men då hade han redan spelat två perioder och dessutom bidragit med ett assist i matchen.

Under förmiddagen i dag meddelade förbundets tävlingschef Magnus Mårtensson till Gefle Dagblad att det var upp till Brynäs om de ville göra en anmälan.

– Det är fritt fram för Brynäs att lämna in en protest om man vill ogiltigförklara matchen, sa Mårtensson till GD.se då och fortsatte:

ANNONS

– Vi gör ingen anmälan. Brynäs får protestera.

Och nu har Brynäs uttalat sig i frågan. I ett sms till Hockeynews skriver sportchefen Johan Alcén följande:

”Vi tycker inte det åligger Brynäs IF att anmäla en annan förening för att få klarhet i vad regelverket säger, vi förväntar oss och utgår ifrån att de som ansvarar för tävlingsreglerna reder i frågan. Vårt fokus ligger på matchen imorgon mot Västervik.”

ANNONS

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews


Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.