HockeyNews
PLUS

Djurgårdarnas reaktion efter Brynäs nya stjärnvärvning

(29374) Klasen Jordie Benn
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 15 oktober 2023

FacebookXWhatsApp
Jordie Benn har över 600 NHL-matcher bakom sig när han nu ska förstärka Brynäs.
Djurgården fick nyheten om värvningen via HockeyNews efter vändningen mot Södertälje.
– Jag har ingen större koll på honom, säger DIF-forwarden Linus Klasen till HockeyNews.
ANNONS

Djurgården vände och vann mot Södertälje då 1–3 i den tredje perioden blev till en 4–3-seger på Hovet.

Linus Klasen satte 3–3-pucken, hans första mål för säsongen, efter lite drygt tio minuter och hade sagt till HockeyNews inför matchen att det skulle bli seger.

– It ain’t over ’til the fat lady sings, säger Klasen med ett brett leende.

ANNONS

Djurgården fick upp farten rejält i andra perioden och trycket mot SSK-kassen blev mer intensivt i den tredje perioden.

– Vi har ju lägen. Det är så lite som krävs. Nånstans får vi betalt för det jobb vi har lagt ner och de motgångar vi har haft under två veckors tid. Skönt, viktig seger för alla involverade i Djurgården Hockey.

Linus Klasen virvlade runt på Hovets is och till sist kom utdelningen.

ANNONS

– Man var väl mer förbannad efter andra perioden. Första perioden var okej. Andra perioden var konstig tycker jag. I tredje perioden är det bara som att, äh, nånstans måste vi gå in och spela hockey. Plocka ur äggen ur brallorna, liksom.

LÄS MERBrodin om Djurgårdens vändning: "Tålamod som gäller"

Skönt få bort det där ägget från målprotokollet också?

ANNONS

– Ja, förr eller senare händer det. Jag har gått igenom värre saker i min karriär tidigare. Så länge man skapar chanser behöver man inte vara orolig. Förr eller senare släpper det. Skönt idag, några grismål, fantastiskt! Skön kväll på Hovet.

Och härnäst ska Djurgården till Gävle på onsdag och möta Brynäs, som har tre poäng mer än stockholmarna efter sex spelade matcher. Djurgården har tio poäng på sju matcher och får en chans att haka på topptippade Brynäs.

– Förhoppningsvis är det fullt där. Upp på sadeln igen, en bra värdemätare. Kan vi knipa poäng där vore det riktigt bra för framtiden.

ANNONS

Har du sett Brynäs spela?

– Jag såg lite mot Nybro. Men ah, det är så jävla svårt nu. Ligan är upp och ner innan det lägger sig efter 15–20 omgångar, säger Klasen utan att gå in närmare på Brynäsförlusten.

Har du noterat att Brynäs har storvärvat?

ANNONS

– Nej?

NHL-backen Jordie Benn är klar.

– Det är lite annan hockey här. Det går lite fortare och det åks mer skridsko. Det är väl en bra värvning för dem, säger Klasen spontant om välmeriterade Benn som har över 600 NHL-matcher.

ANNONS

Förra säsongen spelade han för Toronto.

– Det får stå för dem. Det är deras värvning, men som sagt var, europeisk hockey, svensk hockey, skiljer sig lite från allt annat.

Blir det en stor omställning att komma till stor is?

ANNONS

– Ah, kan man lira kan man lira. Jag har ingen större koll på honom. Det gäller att vi fokuserar på vad vi ska göra på onsdag och att vi är redo från start, säger Klasen.

LÄS MEREfter spekulationerna – Brynäs värvningsbomb officiell

Djurgårdsbacken Daniel Glad sköt 4–3 och tre poäng till sitt lag. Det var hans första mål för Djurgården efter flytten från SHL-klubben HV71 förra säsongen.

ANNONS

– Välbehövligt på alla sätt och vis. Det har grinat emot lite. Sedan har vi inte spelat så jävla bra. Det är lite för många turnovers i första perioden, men allt eftersom tycker jag att vi jobbar oss in i matchen. Vi har pratat mycket om hur vi vill komma hem i mitten och så vidare och jag tycker att vi utför det på relativt bra sätt och kul för powerplay att det släppte lite, säger Glad till HockeyNews.


Daniel Glad blev segerskytt med sitt 4–3-mål på Hovet mot Södertälje. Foto: Bildbyrån.

Han fortsätter – glatt.

ANNONS

– Det är också en viktig faktor i att vinna matcher, powerplay. Nånstans hoppas jag att vi efter denna seger kan släppa ner axlarna lite och ta med oss energin vi fick från den här vinsten och Hovet. Tuff nästa match.

Brynäs borta?

– Det ska bli kul. Det ska bli skitkul. Vi mötte dem på försäsongen, men försäsongsmatch är försäsongsmatch. Det ska bli kul att känna på varandra.

ANNONS

Har du sett dem?

– Nej, ingenting. Men jag har givetvis sett tabellen att de har matat på lite.

Och nu plockar Brynäs in NHL-backen Jordie Benn.

ANNONS

– Kul, får se om han kan stärka laget då. Det låter så på papperet. Det låter absolut som en kanonvärvning.

Men inte bättre än Daniel Glad...?

– Jo, det tror jag. Han har i alla fall spelat in mer deg, haha.

ANNONS

När gjorde du ett segermål senast?

– Vet du, jag satt nyss och tänkte på det. Senast jag hängde ett sånt var säsongsöppnaren i SHL i derbyt Malmö-Rögle där nere (i Malmö). Det stod 3–3, då gjorde jag 4–3 sent. De påminner lite om varandra, derby. Man är ingen van målskytt, men kul att få bidra på det sättet med ibland, säger Glad om sitt första trepoängsmål sedan 17 september 2019.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln