HockeyNews
PLUS

Centern har gjort tolv SHL-minuter – skriver nu kontrakt: "Helt övertygade"

(26998) Filip Eriksson
Bildbyrån

Publicerad: 13 mars 2023

FacebookXWhatsApp

De flesta juniorer brukar få vänta tills man spelat 100 minuter SHL-hockey innan man får ett kontrakt.
För Växjös Filip Eriksson räckte det med tolv.
– Det känns overkligt att få skriva seniorkontrakt. Det är verkligen en dröm som man haft sedan barnsben som nu går i uppfyllelse, säger han till klubbens hemsida.

När juniorer gjort 100 minuter i SHL belönas de med ett rookie-avtal för sina insatser, och många juniorer brukar också få vänta tills man nått den milstolpen innan man skriver sitt första kontrakt med A-laget i sin klubb. Men det finns såklart undantag.

Ett av dessa undantag är centern Filip Eriksson som under säsongen gjort tolv minuter i SHL för Växjö, när han fick drygt sju respektive knappt fem minuters spel mot Linköping och Leksand i mitten av oktober. Därefter har 18-åringen missat stora delar av säsongen på grund av en skada innan han i förra veckan gjorde comeback med klubbens J20-lag.

Och nu kommer alltså belöningen för hans insatser under hösten. Det i form av att kontrakt över de två kommande säsongerna.

– Filip fick möjligheten att visa upp sig i A-laget under träningsmatcherna och gjorde det på ett sätt som gjorde oss helt övertygade att han har en stor framtid som hockeyspelare. Det är inte ofta man ser en så ung spelare spela med sådan förståelse för spelet, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!