HockeyNews
PLUS

Niklas Eriksson byter jobb – Örebro har hittat sin nye sportchef

(24872) Niklas Eriksson Örebro
Johan Bernström/Bildbyrån

Publicerad: 10 mars 2023

FacebookXWhatsApp
Örebro har hittat sin sportchef.
Samtidigt står det klart att den avgående huvudcoachen Niklas Eriksson sadlar om.

Det är nämligen Niklas Eriksson som blir ny sportchef i Örebro efter Niklas Johansson som fick lämna jobbet tidigare under säsongen då han flyttade tillbaka till allsvenska Västerås.

Niklas Eriksson, 54, har varit huvudcoach i Örebro sedan i december 2018 då han tog över efter Niklas Sundblad som fick gå. Eriksson har nu fört Örebro till en fjärdeplats i SHL vilket är klubbens bästa prestation genom tiderna. Men Örebro byter huvudtränare inför nästa säsong.

– Många kanske undrar och tycker det konstigt att Niklas inte fick förlängt som huvudtränare men nu blir ny sportchef.  Vi som klubb tog ett beslut att vi ville gå en annan väg och ha en annan profil på vår näste huvudtränare. Med det sagt har vi alltid gillat Niklas och det han står för. När vi startade diskussionerna kring sportchefsjobbet med Niklas klickade det direkt och som jag nämnde tidigare kommer han vara en stor tillgång i sin nya roll, säger Örebros general manager Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

LÄS MERGENOMGÅNG: Ny slutspelsmiss för Linköping – så ser läget ut inför nästa säsong

Moras succétränare Johan Hedberg pekas ut som ny huvudcoach i Örebro och kommer i så fall att få Niklas Eriksson som ny chef.

Eriksson har inte tidigare jobbat som sportchef, men han är mycket bekant med Örebro och dess spelartrupp.

– För min del blir det så klart en omställning, men samtidigt är något som jag känner mig mogen för och det blir en spännande utmaning. Jag kommer fortsätta arbeta nära laget men nu får jag det övergripande ansvaret, vilket gör att det blir ett annat fokus och nya arbetsuppgifter. Det finns en stor potential i klubben och jag vill vara med och bidra till att vi tillsammans tar nästa steg, säger Niklas Eriksson till Örebros hemsida.

Eriksson har skrivit på ett fyraårskontrakt till och med våren 2027.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)