HockeyNews
PLUS

Växjös tydliga mål – vill förlänga kontraktet med Emil Larmi

(25974) Emil Larmi Växjö
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 4 januari 2023

Växjö har redan förlängt kontraktet med Adam Åhman.
Nu vill serieledarna se till så att även Emil Larmi stannar i klubben.
– Fick jag bestämma skulle jag ha kvar bägge, absolut. Det skulle jag, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till HockeyNews.se.

Trefaldiga svenska mästarna Växjö Lakers går starkt i SHL och toppar tabellen före Skellefteå. En av anledningarna till framgångarna är tryggt och stabilt målvaktsspel från både Emil Larmi, 26, och Adam Åhman, 23.

Larmi ligger tvåa i räddningsligan i SHL efter Skellefteås Linus Söderström och den finländske målvakten har stoppat över 93 procent av skotten i de 19 matcher som han har startat.

Växjö berättade den 29 december, alltså förra veckan, att man förlängt kontraktet med Västerviksfostrade Adam Åhman till och med 2026.

– Jag tycker att det är två målvakter som är på väg att gå ur första fasen i sina elitkarriärer. Ingen av dem, ja Adam kanske slår igenom lite, och Emil kanske ligger något steg före, men de har mycket kvar att göra och då finns det ingen anledning till varför vi inte skulle vilja egentligen ha kvar båda två, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

LÄS MERVäxjö vill behålla succébacken – som kan vara på väg till NHL

Kommer det bli så att ni behåller båda två?

– Det vet jag inte. Det bestämmer ju inte jag, hehe. Det bestämmer Emil Larmi. Fick jag bestämma skulle jag ha kvar bägge, absolut. Det skulle jag, säger Evertsson.

Emil Larmi har ett utgående kontrakt. Han tog steget från finska Pelicans över till den småländska SHL-klubben precis vid deadline för övergångar förra säsongen. På åtta SHL-matcher hade han 89,2 i räddningsprocent. Lyftet har kommit den här säsongen och nu hoppas Växjö kunna behålla även Emil Larmi.

– Ja, det är säkerligen en möjlighet. Vi har pratat med Emil och har stämt av. Det är en av fördelarna när man har ett sånt här år, att killarna trivs rätt så väl och man hittar inte jättemånga anledningar till varför man ska spela någon annanstans, säger Henrik Evertsson hoppfullt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS