Publicerad: 17 december 2022

Mats Zuccarello förlängde sin poängsvit till nio raka matcher i natt när Minnesota besegrade Chicago på hemmaplan –35-åringen blev samtidigt den äldsta spelaren att göra ett hattrick i klubbens historia.

Det andra i karriären för den framgångsrike norrmannen.

Mats Zuccarello gjorde sin poängmässigt bästa säsong i karriären i fjol och 35-åringen fortsätter att leverera på en hög nivå nivå i världens bästa liga.

I natt passade han dessutom på att skriva klubbhistoria när laget vann mot Chicago på hemmaplan och norrmannen stod för tre av målen – hans andra hattrick i karriären och det första sedan 2015 innan flytten från New York Rangers till Minnesota.

Han öppnade målskyttet i första perioden efter ett vackert samspel i offensiv zon och det var kedjekamraten och vapendragaren Kirill Kaprizov som spelade fram till öppningsmålet.

Kaprizov gjorde 2–0 på egen hand i mittperioden innan Zuccarello blev tvåmålsskytt – återigen efter fint förarbete – i spel fem mot fyra i slutminuten av perioden.

Norrmannen fullbordade sedan sitt hattrick i tredje perioden när Chicago hade tagit ut målvakten, han punkterade matchen i tom bur och förlängde sin poängsvit till nio raka matcher samtidigt som han blev den äldsta spelaren i klubbens historia att lyckas med att göra tre mål i en och samma match.

Ett rekord som han nu tar över från Eric Staal.

Bland norrmännen som spelat i NHL är det bara Espen Knutsen som tidigare gjort ett hattrick i NHL och Zuccarello är ensam om att ha lyckats med den bedriften två gånger.

Zuccarello spelade även fram till ett av målen i nattens 4–1-seger vilket betyder att han är uppe i 34 poäng (13+21) efter 30 matcher den här säsongen och Minnesota är ett av topplagen i den västra divisionen.

Minnesota–Chicago 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)
Mål, Minnesota: Mats Zuccarello 3, Kirill Kaprizov.
Chicago: Jonathan Toews.
Skott: 22–30 (10–9, 7–9, 5–12)